Annons

    Hem / Aktuellt / Ny blågul dubbel i Herning!

Ny blågul dubbel i Herning!

Patrik Kittel och Jeanna Högberg stod under lördagen för en ny svensk succéinsats i Hernings trestjärniga dressyr. Etta och tvåa i Grand Prix Special.
- En riktigt stark prestation, säger förbundskapten Bo Jenå.

Patrik Kittel tog hem en ny storseger med nioåriga SWB-hingsten Touchdown när det var dags för Grand Prix Special i Herning. 78,383 procent blev resultatet och det i ekipagets första internationella start i Grand Prix Special. 

Det är förstås extra roligt att båda hästarna är svenskfödda SWB-hästar.

- Det är riktigt, riktigt bra. Alla domare gillade verkligen vad de såg, säger Bo Jenå, som dessutom glädjer sig till svenskt även på andraplats.

- Jeanna och Astoria stod också för en fantastisk insats. Det här är hästens internationella debut, så det lovar onekligen gott inför framtiden.

- Det är förstås extra roligt att båda hästarna är svenskfödda SWB-hästar, fortsätter Jenå.

Under sena lördagskvällen avgjordes även säsongens första världscupkür, FEI Dressage World Cup. Jennie Larsson och Zircoon Spring Flower var enda svenska ekipage. De slutade på 71,68 procent och 14:e plats. Hemmaryttaren Cathrine Dufour tog hem världscupsegern med nu 18-årige Atterupgaards Cassidy.

Resultat

Grand Prix, CDI3*: 1) Patrik Kittel, Sverige, Touchdown 78.383%, 2) Jeanna Högberg, Sverige, Astoria 71.468%, 3) Lyndal Oatley, Australien, Eros 71.277%

Grand Prix Kür: 1) Cathrine Dufour, Danmark, Atterupgaards Cassidy 87.115%, 2) Carina Cassøe Krüth, Danmark, Heiline's Danciera 86.395%, 3) Dinja van Liere, Nederländerna, Hermes 84.360%, 14) Jennie Larsson, Sverige, Zircoon Spring Flower 71.680%

Arrangörens hemsida 
Start och resultatlistor 
FEI TV/ClipMyHorse sänder

FREDAG

Patrik Kittel och Jeanna Högberg stod för en blågul dubbel i fredagens tresjärniga Grand Prix-dressyr i Herning, Danmark.

Båda de svenska ryttarna skulle ha startat världscupdressyren i Herning, men fick lämna sena återbud med hästarna Fiontini och Lorenzo. Istället blev det enbart start i den trestjärniga rundan med Touchdown (e. Quaterback - Sack, uppf. Verbena AB, äg. Sommarkvarn AB) respektive Astoria (Sir Donnerhall II Old - Quaterback, uppf. Hipponews KB, äg. Christina Olsson)

Där blev det storseger för Patrik och Touchdown som belönades med hela 77,087 procent. Jeanna och Astoria tog hem andraplatsen på 71,782 procent. Dessutom var Patriks fru Lyndal Oatley, Australien, tredjeplacerad med Eros. En riktigt lyckad svenskdag och dessutom extra kul att både Touchdown och Astoria är SWB-hästar!

I kvällens sena världscupklass var Jennie Larsson enda svenska representant. Det blev 68,026 procent med Zircoon Spring Flower och en 14:e plats. Under lördagen väntar världscupdressyrens Grand Prix Kür. 

I den trestjärniga rundan väntar Grand Prix Special.

Resultat

Grand Prix dressyr, CDI3*: 1) Patrik Kittel, Sverige, Touchdown 77.087%, 2) Jeanna Högberg, Sverige, Astoria 71.782%, 3) Lyndal Oatley, Australien, Eros 71.174%

FEI World Cup Dressage, Grand Prix: 1) Cathrine Dufour, Danmark, Atterupgaards Cassidy 77,553% 2) Carina Cassöe Krüth, Danmark, Heiline's Danciera 75,474 3) Dinja van Liere, Nederländerna, Hermes 74,921 14) Jennie Larsson, Sverige, Zircoon Spring Flower 68,026

Tidsprogram

Lördag 23 oktober
12:00 CDI3* Grand Prix Special
18:30 FEI Dressage World Cup Freestyle