Annons

    Hem / Aktuellt / Tre svenskridna hästar toppar WBFSH

Tre svenskridna hästar toppar WBFSH

Listan över World Breeding Federation for Sport Horses domineras av svenskridna hopphästar denna månad. H&M Indiana, King Edward och Catch Me Not S utgör topp tre.

OS-guld hästen H&M Indiana toppar uppfödarrankingens lista under september månad. Trettonåriga stoet är uppfödd i Belgien av W. Vanderlinden/Van Turtelboob-Ruys och ägs av Charlotte Söderström (Stall Arch). H&M Indiana rids som bekant av Malin Baryard Johnsson och ekipaget har haft ett strålande år, bland annat tog de OS-guld i lag och stod som segrare i prestigefyllda Global Champions Tour i Rom tidigare i höst.

Rankad som nummer två är historiska King Edward som var den enda häst som gick felfri under hela OS i Tokyo. Den elvaåriga valacken är uppfödd i Belgien av Wim Impens och ägs av Dufour Stables och ryttaren själv, Henrik von Eckermann.

På rankinglistans tredjeplats finns hästen som både är uppfödd i Sverige och rids av en svensk ryttare. Femtonåriga valacken Catch Me Not S är uppfödd av Krister Svedberg och ägs av Top Equestrian Wear AB/Ebba Berglöf. Världsettan Peder Fredricson rider den stora skimmeln.

Fullständig rankinglista