Annons

    Hem / Aktuellt / Inomhus-SM i hoppning avgjort

Inomhus-SM i hoppning avgjort

Inte ens Emma Emanuelsson själv vet hur många SM-guld hon har men idag blev det ett till, när hon vann Folksam SM i hoppning för seniorer. Young rider-klassen vanns av Philip Svitzer och juniorguldet gick till Nicole Palm.

SÖNDAG

Seniorer

Emma Emanuelsson-medalj 1 21121 RT_1000.jpg
Foto: Roland Thunholm

14 startande i finalen

Det blev omhoppning om guldet mellan två ryttare och tre ryttare fick rida omhoppning om bronset. Emma Emanuelsson höll ihop det ända in över mållinjen och kunde lägga ännu en guldmedalj till samlingen.

Marlene Lindblad-Fury 3 211121 RT.jpg
Marlene Lindblad tog silver. Foto: Roland Thunholm

Guld Emma Emanuelsson, Jump Club, Stakantura 0+5+0 fel

Silver Marlene Lindblad, Södertälje Ridklubb, Fury 4+1+4

Brons Amanda Landeblad, Jump Club, For Killy 6+0+0

Young rider

PhilipSvitzer-Alida Nike 1 211121 RT.jpg
Foto: Roland Thunholm

16 startande i finalen

Efter att ha legat i dubbel ledning efter första klassen släppte Philip aldrig riktigt taget och med ytterligare två felfria rundor med Alida Nike säkrade han guldet.

Guld Philip Svitzer, Helsingborgs Fältrittklubb, Alida Nike 0,92+0+0 fel

Silver Viktor Edvinsson, Hallands Equestrians, Wyclef Jean 1,96+0+4

Brons Selma Hammarström, Österlens ridklubb, Seed 2,91+0+4

Juniorer

Nicole Palm-Tuff Puls -medalj 1 211121 RT.jpg
Foto: Roland Thunholm

20 startande i finalen

Nicole Palm var tillsammans med hemmauppfödningen Tuff Puls ensam junior om att hålla nollan genom alla tre rundorna, så guldet är en verklig familjeaffär.

Guld Nicole Palm, Skedala Ridklubb, Tuff Puls 0+0+0 fel

Silver Ingemar Hammarström, Österlens Ridklubb, Nicoline d'Or 0+0+4

Brons Josefin Torell, Jump Club, Sligo Land du Rouet 0+5+0

Kompletta resultat

FREDAG

Det blev bara två nollor i seniorernas SM-kval på fredagen. Jennifer Jonsson på Qlara gick i mål på 63,76, dryga fem sekunder snabbare än Emma Emanuelsson på Stakantura med 68,92. Fem ryttare med ett nedslag red inom tiden; Marcus Westergren, Alice Tapper, Matilda Pettersson, Victoria Almgren och Marlene Lindblad.

I young riderklassen har ryttarna med sig gårdagens resultat i form av en koefficient som läggs ihop med dagens resultat. Philip Svitzer ledde dubbelt efter gårdagens klass och lyckades idag hålla nollan och därmed ta ledningen med Alida Nike på 0,92 fel. Viktor Edvinsson på Wyclef Jean ligger tvåa på 1,96 och Joel Torstenson trea på Joker Ek med 2,09. Mindre än ett nedslag skiljer mellan ledning och sjätte plats.

Fem ekipage har genomfört två felfria kval och ligger i delad ledning i juniorklassen; Ingemar Hammarström/Nicoline d’Or, Emilia Liljegren/Nelson van’t Jonkersleen, Emma Emilsson/E Huicklady Z, Ebba Danielsson/Validento och Nicole Palm/Tuff Puls.

SM-finalerna rids på söndag och sänds direkt på webben.

TORSDAG

Tretton juniorer var felfria i första kvalet. Nicole Palm på Tuff Puls vann klassen, före Ebba Danielsson som blev tvåa med Validento och trea med Nikita vd Vosberg.

Philip Svitzer leder dubbelt i young rider-klassen, på Exclusief respektive Alida Nike. Trea ligger Alva Strålfors Korsar på Cash In.

Alla ekipage med högst 12 fel får rida vidare i fredagens andra kval, i båda klasserna. Seniorerna rider sitt enda kval på fredagen.

SM-medaljerna delas ut på söndag.

JUNIOR

Första kvalet för juniorerna går på torsdag med totalt 43 ryttare i startfältet. Kval två avgörs på fredag och det sammanlagda resultatet efter de två kvalen avgör vilka 20 ekipage som går vidare till söndagens final.

Utomhus-SM gick på Mantorps Arena i somras då Ebba Danielsson stod som segrare. Hon är även med i helgens startfält på hemmaklubben Strömsholms Ridsportförening. Guldmedaljören från 2020, Ingemar Hammarström, deltar också och det återstår att se om han kan ta tillbaka titeln i år.

UNGA RYTTARE

Totalt finns 23 unga ryttare med i startfältet. Första kvalet på torsdag och kval två går på fredag. De 20 bästa ekipagen går till söndagens final som går över 1,45-hinder.

Selma Hammarström från Österlens Ridklubb och femtonåriga Seed tog guld på utomhus-SM i somras. Ekipaget är klara för start till helgen, redo att försvara guldmedaljen. De utmanas bland annat av Philip Svitzer, Ella Björklund och Erik Dahnelius.

SENIOR

29 seniorer gör upp om medaljerna i ett enda kval som går över 1,50-hinder på fredag. De 20 bästa ekipagen går vidare till söndagens final.

Titelförsvararen från SM i somras, Viktor Melin från Åby Ridklubb, finns i startfältet även denna helg. Det återstår att se om han och Atina kan försvara guldet till helgen. Några av utmanarna i startfältet är Emma Emanuelsson, Niklas Arvidsson, Bruce Goodin, Alice Tapper och Marcus Westergren.

SM finalerna sänds gratis på ridsport.se med Angelica Zackrisson som kommentator

Idrottsrörelsen håller ut

Idrottsrörelsen kan fortsatt hålla igång verksamheten, även med Folkhälsomyndighetens nya rekommendationer som börjar gälla onsdag den 8 december. Alla behöver hjälpas åt med att hålla avstånd och undvika trängsel.