Annons

    Hem / Aktuellt / Årets fälttävlansstipendium utdelat

Årets fälttävlansstipendium utdelat

Stipendiet till Petrus Kastenmans Minne delas ut under Sweden International Horse Show. I år heter stipendiaterna Moa Elofsson och Evelina Collin.

Petrus Kastenman vann individuellt OS-guld i fälttävlan 1956 i Stockholm med Illuster.

Stipendiet till hans minne delas ut till två lovande fälttävlansryttare varje år. Årets stipendiater heter Moa Elofsson och Evelina Collin.

Moa Elofsson, 14 år, bor utanför Åhus och tävlar för Gärds Ryttarförening.
Hon rider ponnyn Waterloo och de har tillsammans presterat sin första säsong i 1* klass fälttävlan.
Moa har på ett imponerande sätt haft en mycket hög nivå i dressyrmomentet och varit  bland de främst med över 70%. Detta har hon sedan följt upp med felfri terräng och hoppning. Ekipaget har varit högt placerade i alla tävlingar de startat och vunnit de flesta. Den främsta placeringen är Nordisk mästare 2021.
Moa Elofsson tränar hårt och har som mål att nå elitnivå.
Moa fick ta emot Svenska Ridsportförbundets Championatstecken i fälttävlan för ponny 2021.

Evelina Collin, 16 år, är från Skånela i Stockholm och tävlar för Stora Wäsby Ryttarförening. Hon rider som junior hästen Kiss QBS (SWB).
Ekipaget har under året debuterat i 2* klass med framgångar för att vara sin första säsong på den här nivån. Hon har även hunnit med att starta två internationella 2* tävlingar. Evelina har två år kvar som junior och fina möjligheter att skaffa mera rutin och erfarenhet för att ta sig in i juniorlandslaget.
Evelinas styrka under året har varit terrängmomentet.

Stipendiet delades ut av Mauritz och Oscar Kastenman.