Annons

    Hem / Aktuellt / Marie Carlerbäck ny ordförande i Fälttävlanskommittén

Marie Carlerbäck ny ordförande i Fälttävlanskommittén

Marie Carlerbäck brinner för fälttävlan och har varit aktiv under många år på olika sätt. Nu återvänder hon till ordförandeposten i Fälttävlanskommittén med stort engagemang och god insikt i vilka utmaningar som väntar.

- Att jobba med och för fälttävlan ska vara roligt och jag tycker verkligen att det här är jättekul, säger Marie entusiastiskt, på väg hem från Frankrike där dottern Viktoria tävlat i helgen.

Marie var ordförande i Fälttävlanskommittén 2004-2010 och kan se att både sporten och uppdraget förändrats.
- Förra gången låg landslagsverksamheten inom kommitténs arbete, nu jobbar landslagsledningen och kansliets sportavdelning med det och kommittén kan fokusera på bredden och nationella tävlingar, säger Marie.

Marie ser att kommitténs uppdrag är att skapa förutsättningar för att göra svensk fälttävlan ännu bättre.
- Det börjar redan med ponnyerna och att kunna fånga upp alla som rider till exempel Sugar Cup, säger Marie, som även varit engagerad på distriktsnivå som grenledare.
- Vi vill ju att de ska stanna kvar och fortsätta med fälttävlan, säger Marie som också lyfter arrangörerna av Sugar Cup.
- De kanske kan fortsätta och arrangera någon ponnytävling också, funderar Marie som menar att ponnyryttarna även har med sig föräldrar som kan vara med och engagera sig.

Juniorer och young rider är en annan viktig målgrupp.
- Det är morgondagens seniorer och vi måste försöka hitta vägar för att få dem att fortsätta även om det ibland kan bli några tuffa år, säger Marie.
- Kanske till exempel U25-klasser skulle kunna vara ett sätt.

Det behövs fler tävlingar och fler arrangörer på alla nivåer och Marie menar att de måste få känna att deras arbete är värdefullt och oerhört viktigt för sportens utveckling.
- Fyrstjärniga tävlingar i Sverige finns på önskelistan så det måste vi få till också, säger Marie.

Marie tillträder som ordförande i januari och första uppgiften blir att komponera en kommitté som kan fortsätta det viktiga arbetet med att utveckla svensk fälttävlan.