Annons

    Hem / Aktuellt / Ridborgarmärket vinnare 2021

Salaortens Ryttarförening tog hem Ridborgarmärket 2021

Segern i etapp tre väckte vinstvittring hos Erica Nilsson och de andra märkeskontrollanterna på Salaortens ryttarförening. De bestämde sig för att fortsätta i samma höga tempo och det gav resultat.
- Riktigt, riktigt roligt, säger Erica.

Som så många gånger förr är det kreativitet och engagerade medlemmar som är nyckeln till framgång i ridsportklassikern Ridborgarmärket. I Sala har man bland annat lockat med ”Afternoon tea and ride”. Inför finalen utökades konceptet med ”After Friday” för företag. Då har deltagarna kunnat utmana varandra, ta ridborgarmärket för att sedan fortsätta fira in helgen på stan.

Tips från coachen 

Om Erica ska ge ett tips till den som siktar på framgång i Ridborgarmärket 2022 så handlar det om att skaffa sig en bra bas.
⁃ För att alltid kunna ta emot och vara tillräckligt flexibla så bör man vara ett par stycken. Vi har haft en märkeskontrollantsgrupp på 7-8 personer. På så sätt har folk kunnat komma när det passar dem. Det har också varit lättare att låta folk ta märket ute i andra stall. Det har gett ringar på vattnet, säger Erica.

Föreningen belönas nu med ett helt ny hinderpaket till ett värde av cirka 30 000 kronor från Ydre Grinden.
⁃ Det känns riktigt bra, vi var i behov av att fräscha upp våra hinder, säger Erica.

Resultat 2021

I toppstriden när alla årets märken har räknats om till poäng med koffecient på totalresultatet i förhållande till klubbens medlemsantal så ser prispallen ut som följer:

Salaortens Ryttarförening 925 
Rommeheds Stallklubb 771 
Sollebrunns Ridklubb 637,5 

Läs mer om tävlingen ridborgarmärket HÄR.