Annons

    Hem / Aktuellt / 12 / Emma Emanuelsson i dubbel ledning i ATG Riders League

Emma Emanuelsson i dubbel ledning i ATG Riders League

Emma Emanuelsson behåller den sammanlagda ledningen i båda kategorierna i ATG Riders League, efter lördagens omgång hos Södertälje Ridklubb.

Det blev en ny seger för Emma Emanuelsson och Stakantura när ATG Riders League gästade Södertälje i helgen. Därmed stärkte ekipaget sin ledning i 1.50-serien och är nu uppe i hela 78 poäng, före Marlene Lindblad på Fury som har 63. Bara två poäng skiljer trean och fyran, Viktor Melin har 57 och Py Jägerden har 55.

Resultat ATG Riders League 1.50 - Winning Round

1) Emma Emanuelsson, Jump Club, Stakantura 0 49,21 sek
2) Isabell Bengtsson, Dagstorpsortens RF, Hieke 0 52,57
3) Marlene Lindblad, Södertälje RK, Fury 0 56,52
4) Viktir Melin, Åby RK, Atina 4 50,90
5) Niklas Arvidsson, Harplinge RK, Hotmail 4 51,10
6) Victoria Almgren, Värnamobygdens RF, Hello Kitty de Levee 4 53,25

Tuff toppstrid i 1.35-serien

I 1.35-serien är det tätt mellan ekipagen i toppen sedan Evelin Lavén och Easy K tog hem segern i Södertälje. Emma Emanuelsson på Centicco Pearl leder fortsatt på 87 poäng medan Evelin Lavén och Easy Q nu knappar in med totalt 86,5 poäng. Sedan är det lite marginal ner till trean Julia Kringstad-Håkansson som har 51 poäng.

Evelin Lavén-Easy Q 3 211204 RT_1000.jpg
Evelin Lavén på Easy Q. Foto: Roland Thunholm

Resultat ATG Riders League 1.35 - Winning Round

1) Evelin Lavén, Österlens RK, Easy K 0 fel 48,00 sek
2) Niklas Arvidsson, Harplinge RK, Dagny VT 0 48,35
3) Emma Emanuelsson, Jump Club, Centicco Pearl 0 48,71
4) Simone Jagestrand, Österlens RK 0 50,88
5) Victoria Almgren, Värnamobygdens RF, Mr Vain GJ 0 52,20
6) Julia Kringstad Håkansson, Malmö Civila RF, Axwell 4 48,19

Kompletta resultat

Här finns regler och aktuell ställning ATG Riders League

FÖRHANDSINFO

ATG Riders League i Södertälje

I serietävlingen ATG Riders League genomförs sex deltävlingar i innan det är dags för den stora finalen under Gothenburg Horse Show nästa år. Tre delfinaler har avgjorts hittills.

På premiären i Sundbyholm tidigare i somras segrade Jens Fredricson 1,50-finalen och Evelin Lavén vann 1,35-finalen. Andra deltävlingen var i Henriksdal där Emma Emanuelsson och Julia Kringstad Håkansson segrade. Den senaste deltävlingen avgjordes på Elmia under Jönköping Horse Show då världsettan Peder Fredricson var oslagbar i båda finalerna.

1,35-final

I Södertälje startar den fjärde deltävlingen redan på torsdag med kval i en 1,35-hoppning. De 24 bästa ekipagen tar sig vidare till lördagens tre heat. De tre heatsegrarna samt de sju bästa totalt i grundhoppningen tar sig vidare till kvällens avgörande winning round där segraren ska utses. I startfältet finns bland annat Evelin Lavén, Julia Kringstad Håkansson och Selma Hammarström.

1,50-final

I ATG Riders League Grand Prix gör ekipagen upp i ett kval på torsdagen i en 1,45-hoppning. De 20 bästa ekipagen tar sig vidare till lördagens två heat som går över 1,50-hinder. De tio bästa går sedan vidare till winning round där segraren ska utses. I startfältet finns bland annat tidigare kvalsegraren Emma Emanuelsson, Marcus Westergren och Viktor Melin.

Stor final under GHS

Efter tävlingarna i Södertälje återstår en deltävling i Borås och en i Strömsholm innan det är dags för den stora finalen på Scandinavium. Dit kvalificerar sig de totalt 20 bästa ryttarna efter att alla deltävlingar genomförts. Prissumman som delas ut där är den högsta som hittills delats ut på nationell hopptävling. Totalt rör det sig om 590 000 kronor, varav 240 000 kronor till segraren.

Malin Baryard Johnsson på plats

Under tävlingarna i Södertälje anordnas dessutom en rad andra klasser. I startlistorna finns bland annat OS-guldmedaljören Malin Baryard Johnsson som är på hemmaplan och rider sin sista tävling för året. Med sig har hon hästarna H&M Reventon och H&M Chacco Dia.

Arrangörens hemsida 
Start och resultatlistor 
Equisport sänder

Delfinaler
2021
v 30 Sundbyholms HCRF
v 37 Henriksdals RF
v 43 Jump Club RF/Elmia

v 48 Södertälje RK
2022
v 4 Strömsholms RF
v 6 Borås FK

Totalfinal
v 8 Gothenburg Horse Show/Scandinavium

Enklare för svenska hoppdomare att göra internationell karriär

Det svenska systemet för utbildning av hoppdomare kan nu tillgodoräknas inom FEI:s system, efter ett omfattande arbete av Svenska Ridsportförbundet. Förändringen underlättar för domare som vill döma på internationella hopptävlingar.