Annons

    Hem / Aktuellt / 12 / ATG Drömfond – 100 000 kronor till ditt hästprojekt

ATG Drömfond – 100 000 kronor till ditt hästprojekt

Nu är det dags för årets upplaga av ATG Drömfond med fokus på välgörande hästkrafter och projekt där vi människor får må bra genom kontakten med hästar. Föreningar kan nu ansöka om 100 000 kronor för att ta nästa steg i sitt projekt!

– Alla som driver verksamheter och projekt med fokus på välmående hästkrafter är välkomna att söka. Det handlar om allt från att stallet blir en naturlig samlingsplats, till projekt där hästen hjälper människor fysiskt och psykiskt. Vi vill ge bra projekt och initiativ möjlighet att ta nästa steg, säger Maria Guggenberger, hållbarhetschef på ATG och jurymedlem.

Övriga i juryn är Karolina Lagerlund, vd Hästnäringens Nationella Stiftelse, Simon Wall, travtränare och Lisen Bratt Fredricson, före detta landslagsryttare och ambassadör för ATG Drömfond med fokus på välgörande hästkrafter.

För ett år sedan blev ridföreningen Lunk i Kring från Drottningholm mottagare av ATG Drömfonds pris i kategorin välgörande hästkrafter. Föreningen fick ta emot en check på 100 000 kronor och pengarna hjälpte dem att utveckla sin verksamhet för barn och ungdomar med funktionsvariationer.

Mer information och ansökningsformulär finns på drömfond.se. Sista ansökningsdatum är den 19 december.

Enklare för svenska hoppdomare att göra internationell karriär

Det svenska systemet för utbildning av hoppdomare kan nu tillgodoräknas inom FEI:s system, efter ett omfattande arbete av Svenska Ridsportförbundet. Förändringen underlättar för domare som vill döma på internationella hopptävlingar.