Annons

    Hem / Aktuellt / 12 / Flyinge kan bli värd för ungdoms-EM i sportkörning 2024

Flyinge kan bli värd för ungdoms-EM i sportkörning 2024

Skånska Körsällskapet har ansökt om att få arrangera EM i sportkörning för Young Drivers, Juniorer och Children. Tävlingarna gäller enbet och par för både ponny och häst och planeras att genomföras sista veckan i juli 2024.

Skånska Körsällskapet är en av de äldsta körklubbarna i Sverige. Den väletablerade kubben har sitt säte på Flyinge i Skåne och har bland annat arrangerat två SM i sportkörning tidigare. Nu har klubben skickat in en ansökan till FEI för att för första gången få anordna europamästerskap för ungdomar.

- Det känns spännande och stort! Det är extra kul att få göra något för ungdomarna här i Sverige, säger Jenny Steen som är tävlingsledare.

I detta nu byggs Flyinge om och ett helt nytt tävlingsområde för rid- och körsport kommer att stå klart 2022. Utbyggnationen innefattar bland annat två nya fibersandbanor samt ett nytt vattenområde med två hinder för maratonkörning. Dessutom kommer fem nya maratonhinder att byggas upp för att göra framtida tävlingar mer lättillgängliga och publikvänliga.

- Jag tror att den nya anläggningen kommer att bli fantastisk och det är fint att allt samlas på ett och samma ställe, säger Jenny Steen.

Som uppvärmning inför ett eventuellt EM kommer Skånska Körsällskapet anordna NM i sportkörning redan 2023.

- Jag tänker att det blir en bra träning för kuskarna att prova den nya anläggningen, men också för organisationen att värma upp inför EM.

Skånska Körsällskapets hemsida