Annons

    Hem / Aktuellt / 12 / Idrottsrörelsen håller ut

Idrottsrörelsen håller ut

Idrottsrörelsen kan fortsatt hålla igång verksamheten, även med Folkhälsomyndighetens nya rekommendationer som börjar gälla onsdag den 8 december. Alla behöver hjälpas åt med att hålla avstånd och undvika trängsel.

– Jag förstår att det är oerhört tufft för många att återigen börja oroa sig för nya restriktioner och om möjligheter att fortfarande kunna utöva sin idrott den närmaste tiden, säger Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet.

Just nu kan alla oavsett ålder och idrott fortsätta hålla igång.
– Men jag vill uppmana alla oss vuxna att följa rekommendationer om avstånd och att undvika trängsel och samlingar med många deltagare inomhus. Vi behöver göra allt vi kan för att vi inte ska hamna i ett läge med ännu mer smittspridning som kan riskera att påverka idrottandet för barn och ungdomar, säger Björn Eriksson.

Vid dagens pressträff uppmanade statsminister Magdalena Andersson alla att dra sitt strå till stacken och att vaccinera sig. Hon presenterade också en åtgärdsplan i tre steg beroende på smittläge där rekommendationerna som inför den 8 december är steg 1.

Möjligheten att söka evenemangsstöd för arrangörer av evenemang som inte gått att genomföra eller varit tvungna att begränsas förlängs också till och med den 31 mars 2022. 

Folkhälsomyndighetens information

Det här gäller inom ridsporten vid aktiviteter inomhus som samlar mer än 100 personer.

Fullspäckat program vid Strömsholmsdagarna 2022

Äntligen är sommarens stora nationaldagstävlingar på Strömsholm tillbaka! Årets evenemang är fullspäckat med sport – SM i dressyr, paradressyr och final i Folksam Ponnyallsvenska är bara några av höjdpunkterna.