Annons

    Hem / Aktuellt / 12 / Maria Eriksson utnämnd till Fellow

Maria Eriksson utnämnd till Fellow

Maria Eriksson, Ekeby, har utsetts till Fellow inom Svenska Ridsportförbundet. Maria har visat stort engagemang under en lång och framgångsrik gärning inom ridsporten.

Maria har arbetat i många år som ridlärare och ridskolechef. 1983-1986 gick hon ridlärarutbildningen på Strömsholm och hon är ridlärare SRL III.

Maria har varit verksam som förtroendevald sedan 1978 när hon började i ungdomssektionen i Bodens Ridklubb och hon har varit aktiv på flera både på distriktsnivå och centralt. Bland annat var hon projektledare för arbetet med ”Framtidens Ridskola, Kommunikation – Förbund/Klubbar/Medlemmar” i samband med Svenska Ridsportförbundets stora organisations utredning 2000. Hästintresset har fört Maria från Norrbotten och ner till Skåne, där hon nu bor.

Sedan 2017 har Maria suttit i Svenska Ridsportförbundets Ridskole- och utbildningssektion och från 2019 axlar hon rollen som ordförande.

Utmärkelsen delas ut i samband med Gothenburg Horse Show 2022 i Göteborg.

Maria har nominerats av Norrbottens Ridsportförbunds Ridskole- och Utbildningssektion. Utdrag ur nomineringen:
”Maria är utbildad Level 3 Ridlärare med mångårig erfarenhet, mångsidig kompetens och ett genuint intresse för häst, ridning och träning. Hon är vetgirig, nyfiken och söker ständigt nya kunskaper inom alla områden som rör häst (historia, anatomi, sjukdomar osv). Hon har alltid hästens främsta i fokus och lär ryttarna att ha förståelse för och lyssna på hästen. Hon är ödmjuk inför uppgifter och väldigt grundlig. Maria utgår alltid från att hästen gör sitt bästa och intresserar sig för alla olika ekipage.”

SM i sportkörning avgjort

I helgen arrangerades Folksam SM i sportkörning hos Skogsborgs Rid och Körklubb i Götene. Nio nya svenska mästare har utsetts.