Annons

    Hem / Aktuellt / 12 / Patrik Kittel och Touchdown klättrar på världsrankingen

Patrik Kittel och Touchdown klättrar på världsrankingen

I FEI:s världsrankinglista för november månad avancerar de svenska dressyrryttarna. Therese Nilshagen är bästa svensk på elfte plats. Patrik Kittel och nya stjärnskottet Touchdown har tagit sig in på topp-100.

FEI Dressage World Ranking uppdateras varje månad och i november har flera svenska ekipage avancerat. Det största avancemanget står Patrik Kittel och Touchdown (äg: Sommarkvarn AB) för – från plats 262 till 74. Den senaste kraftmätningen för ekipaget var under Saab Top 10 Dressage på Sweden International Horse Show då de slutade på en fjärde plats i finalen mot ett enormt starkt startfält. Den senaste tidens fina resultat bådar gott inför framtiden.

- Jag är läskigt stolt över det, framför allt med tanke på att det är efter endast sex starter. Det finns många poäng att hämta, säger Patrik Kittel om världsrankingplatsen.

Nilshagen bästa svensk

Det högst rankade svenska ekipaget är Therese Nilshagen och Dante Weltino OLD (äg: Dressurpferde Leistungsz/Therese Nilshagen) som avancerat från femtonde till elfte plats. Ekipaget visade bland annat fin form under EM i Hagen tidigare i höst då de slutade på en individuell åttonde plats.

Juliette Ramel och Buriel K.H. (äg P. Bakker, Oterleek/La Pomme Hb) avancerar också – från plats 16 till 15. Ekipaget slutade på nionde plats under EM i Hagen, samma placering som under OS i Tokyo tidigare i somras.

Äldre systern Antonia Ramel går från plats 45 till 41 på världsrankinglistan tillsammans med Brother De Jeu (äg: Goffe-Nil Van Der Zijden, Amersfoort/La Pomme Hb), som hon även red under OS i Tokyo.

Tyskt i topp

I toppen är rankinglistan oförändrad – ingen rår på tyska dressyrdrottningen Jessica von Bredow-Werndl! Nyligen vann hon Saab Top 10 Dressage med TSF Dalera BB på Stockholm International Horse Show. Fortsatt tvåa är Cathrine Dufour från Danmark, trea är Charlotte Dujardin från Storbritannien.

FEI Dressage World Ranking: Uppdaterad 30/11-2021

1) Jessica von Bredow-Werndl, Tyskland, TSF Dalera BB - 3061 poäng
2) Cathrine Dufour, Danmark, Bohemian - 2753 poäng
3) Charlotte Dujardin, England, Gio - 2705 poäng
4) Isabell Werth, Tyskland, Weihegold OLD - 2676 poäng
5) Edward Gal, Nederländerna, Glock's Total US - 2484 poäng
6) Carina Cassøe Krüth, Danmark, Heiline's Danciera - 2481 poäng
7) Isabell Werth, Tyskland, DSP Quantaz - 2470 poäng
8) Isabell Werth, Tyskland, Bella Rose 2 - 2468 poäng
9) Charlotte Fry, England, Everdale - 2432 poäng
10) Hans Peter Minderhoud, Nederländerna, Glock's Dream Boy N.O.P. - 2353 poäng
11) Therese Nilshagen, Sverige, Dante Weltino OLD, 2345 poäng
15) Juliette Ramel, Sverige, Buriel K.H. - 2296 poäng
41) Antonia Ramel, Sverige, Brother De Jeu - 1929 poäng
74) Patrik Kittel, Sverige, Touchdown - 1750 poäng

Se hela rankinglistan här

Enklare för svenska hoppdomare att göra internationell karriär

Det svenska systemet för utbildning av hoppdomare kan nu tillgodoräknas inom FEI:s system, efter ett omfattande arbete av Svenska Ridsportförbundet. Förändringen underlättar för domare som vill döma på internationella hopptävlingar.

FEI Dressage World Ranking