Annons

    Hem / Aktuellt / 12 / Två svenskar fortsatt i topp tre på världsrankingen!

Två svenskar fortsatt i topp tre på världsrankingen!

FEI:s världsrankinglista i hoppning uppdateras varje månad. Efter november månads sammanställning har vi fortsatt två svenskar i topp tre: Peder Fredricson på första plats och Henrik von Eckermann på tredje plats!

Det är lite drygt två månader sedan Sverige fick sin nya världsetta för första gången på nio år. Peder Fredricson satsade stenhårt under flera år för att ta sig till toppen och lyckades slutligen efter ett otroligt år med bland annat OS-silver, OS-guld och EM-brons.

- Att bli nummer ett på världsrankningen är ett mål jag satte för några år sedan. Det har känts som att bestiga världens högsta berg och jag har varit nära toppen några gånger, men alltid ramlat ner igen. Därför känns det helt fantastiskt att nu nå hela vägen upp till toppen och sätta flaggan, sa Peder då.

Förra gången Sverige hade en världsetta var år 2012 då Rolf-Göran Bengtsson behöll platsen under tio månader. Det återstår att se hur länge Peder behåller förstaplatsen, men fortsätter framgångarna som de gjort hittills är svensken minst sagt svårslagen i toppen!

Henrik fortsatt trea

Förra månaden klättrade Henrik von Eckermann från åttonde till tredje plats på världsrankinglistan.

- Det är självklart jättekul! Det är bra att det går åt rätt håll. Extra roligt att både jag och Peder ligger så högt upp, sa Henrik då.

Även han har haft ett makalöst år; felfri genom hela OS, GCT-vinst och avslutningsvis seger i Grand Prix-hoppningen under Sweden International Horse Show.

Nästa kraftmätning för svenskarna är i Geneve den 10 december då de bästa på rankinglistan möts i en stjärnspäckad Top 10-final!

Henrik von Eckermann 1 211128 RT (1).jpg

Henrik von Eckermann, GP-segrare under SIHS. Foto: Roland Thunholm

Aktuell världsranking hoppning

2021-11-30

1) Peder Fredricson, Sverige 2870 poäng
2) Daniel Deusser, Tyskland 2715
3) Henrik von Eckermann, Sverige 2635
4) Martin Fuchs, Schweiz 2579
5) Marlon Modolo Zanotelli, Brasilien 2345
6) Scott Brash, Storbritannien 2343
7) Ben Maher, Storbritannien 2308
8) Jérôme Guery, Belgien 2270
9) Kent Farrington, USA 2243
10) Julien Epaillard, Frankrike 2210

36) Malin Baryard Johnsson, Sverige 1831

72) Douglas Lindelöw, Sverige 1440

Se hela världsrankingen HÄR

Enklare för svenska hoppdomare att göra internationell karriär

Det svenska systemet för utbildning av hoppdomare kan nu tillgodoräknas inom FEI:s system, efter ett omfattande arbete av Svenska Ridsportförbundet. Förändringen underlättar för domare som vill döma på internationella hopptävlingar.