Annons

    Hem / Aktuellt / 12 / Världscuptävlingarna i Mechelen ställs in

Världscuptävlingarna i Mechelen ställs in

De traditionella stora världscuptävlingarna i Mechelen, Belgien, som anordnas i mellandagarna ställs in för andra året i rad.

Jumping Mechelen är ett stort event som bland annat står som värd för världscupklasser i både hoppning, dressyr och körning. Med tanke på rådande coronarestriktioner har arrangörerna beslutat om att tävlingarna inte går att genomföra. Evenemanget skulle ha firat 40-årsjubileum i år.

”Vi kan inte längre ignorera sjukhusens rop på hjälp och för oss går hälsan för alla i vårt samhälle före allt annat. Jumping Mechelen är ett mycket mångsidigt evenemang, men betraktas främst som ett inomhusevenemang. Där är för närvarande inga besökare tillåtna och utan vår entusiastiska publik kan Jumping Mechelen helt enkelt inte fortsätta”, skriver arrangören på hemsidan och välkomnar publiken till tävlingarna 2022.

Enklare för svenska hoppdomare att göra internationell karriär

Det svenska systemet för utbildning av hoppdomare kan nu tillgodoräknas inom FEI:s system, efter ett omfattande arbete av Svenska Ridsportförbundet. Förändringen underlättar för domare som vill döma på internationella hopptävlingar.