Annons

    Hem / Aktuellt / 2022 / Nytt formbesked för Lena Malmström

Nytt formbesked för Lena Malmström

Hon har fått en smakstart på resan mot VM-form. I mars kom första internationella segern och denna helgen slutade hon trea i belgiska Waregem.
- Väldigt bra att det inte är en slump - vi har den högre nivån som vi behöver på VM, säger Lena Malmström.

På söndagen följde hon och Fabulous Fidelie upp lördagens tredjeplats med en ny pallplats; de red hem en tredjeplats i küren, just bakom två medaljörer från Paralympics. 
- Det var helt fantastiskt. Hon var lite trött men vi höll i det, säger Lena Malmström.

Jag vill inte bara tävla för att delta, jag gillar att vinna.

Hur mycket betyder det att ni har befäst denna nivån på det här sättet?
- Det är ju det här man vill, att komma upp. Jag vill inte bara tävla för att delta, jag gillar att vinna och vara där uppe och kämpa och vinna.

LÖRDAG:

Pararyttarna har, precis som hopp- och dressyrryttarna, ett VM i danska Herning att sikta mot i augusti 2022. Lena Malmström slutade som bäst sexa i Paralympics i Tokyo, nu siktar hon högre.

- Man vill ju vara med i matchen! Formen och samlingen har blivit bättre på min häst Fabulous Fidelie. I dag var det energi med kontroll och mjukhet, så som jag vill, säger Lena Malmström.

Precis som vid segern senast var konkurrensen hård i klassen CPEDI3*** Grade 5 och Lena Malmström var med sina 70,571 procent knappt fem och en halv procent efter segraren Michéle George från Belgien.

- Det är mycket bra ryttare hon har framför sig: Samtliga har varit med länge och satsar mot VM, men Lena har både befäst och utvecklat sitt program och sin ridning, säger landslagsledare Agneta Aronsson. 

Jag är bra på att vilja för mycket. Men Agneta känner mig väl och är bra på att se när det börjar ryka ur öronen på mig och då kan hon säga att jag ska lugna mig.

Den senaste tidens framgångar kommer efter målmedvetet jobb tillsammans med Fabulous Fidelie.
- Min ritt är mer välplanerad nu, jag har fått fler verktyg i min verktygslåda, säger Lena Malmström.

Hon har också hittat rätt nivå på hur mycket hon ska satsa i programmen.
- Det blir mycket press när man har vunnit senast och jag är bra på att vilja för mycket. Men vi är ett riktigt bra team och Agneta känner mig väl och är bra på att se när det börjar ryka ur öronen på mig och då kan hon säga att jag ska lugna mig, säger Lena Malmström och syftar på sin landslagsledare.

I lördagens klass slutade Amalia Josbo och Lady Evelin på plats 14 och Christina Berg – Overgaard och Kiwi på plats 16. 
- De gjorde internationell debut på ett föredömligt sätt. Det är svår atmosfär här och de klarade det mycket bra. Procenten är en fin prestation i sin första start internationellt även om man hamnar en bit ner i listan, säger Agneta Aronsson. 

På söndagen avslutas tävlingarna i Belgien med kür; det fria programmet till musik.
- Det ser jag fram emot, då ska vi göra ännu bättre, säger Lena Malmström.

Fullständiga resultat.

Louise Etzner Jakobsson rider SM och NM som VM-uppladdning.

Fullspäckat program vid Strömsholmsdagarna 2022

Äntligen är sommarens stora nationaldagstävlingar på Strömsholm tillbaka! Årets evenemang är fullspäckat med sport – SM i dressyr, paradressyr och final i Folksam Ponnyallsvenska är bara några av höjdpunkterna.