Annons

    Hem / Aktuellt / 2022 / 1 / Henrik von Eckermann GP-fyra

Henrik von Eckermann GP-fyra

Henrik von Eckermann och Glamour Girl var på väg mot seger när en bom retligt föll i slutet av omhoppningen i Abu Dhabi Grand Prix. Det blev en fjärdeplats för ekipaget som var klart snabbast runt banan.

Nio ekipage gick till omhoppning i den femstjärniga Grand Prix-hoppningen på 160-höjd. Som snabbaste ekipaget i grundomgången startade Henrik och Glamour Girl (äg. Portfolio Horses LLC) sist i omhoppningen.

Det såg återigen ut att bli en felfri ritt och i mål var ekipaget hela två sekunder snabbare än närmsta konkurrent. Men vid en närmare titt visade det sig att en bom fallit på vägen. Repriser i TV-kamerorna visar hur bommen ligger och rullar i hållarna innan den till slut faller till marken.

Henriks snabba tid räckte ändå till en fjärdeplats i klassen och dryga 150'000 kronor i prispengar. Segern och förstapriset på 390'000 kronor gick till Irlands Shane Breen på Z7 Ipswich.

Resultat

Grand Prix, 160-hoppning med omhoppning: 1) Shane Breen, Irland, Z7 Ipswich 0+0 fel 36,68 sek 2) Abdullah Alsharbatly, Saudiarabien, Hunter C 0+0 37,12 3) Khaled Abdulrahman Almobty, Saudiarabien, Grunnerger Kwiebus 0+0 38,24 4) Henrik von Eckermann, Sverige, Glamour Girl 0+4 34,45

Fullständiga resultat

Tidigare har Evelina Tovek varit placerad i två klasser. 

150-hoppning med omhoppning: 1) Emanuele Gaudiano, Italien, Nikolaj de Music 0+0 fel 33,48 sek 2) Constant van Paesschen, Belgien, Diaz du Thot 0+0 34,01 3) Oliver Lazarus, Sydafrika, Butterfly Ennemmel 0+0 34,35 5) Evelina Tovek, Sverige, Winnetou de la Hamente Z 0+0 35,74

145-hoppning med tidshoppning: 1) Jur Vrieling, Nederländerna, Chabada de l'Esques 0 fel 58,48 sek 2) Emanuele Gaudiano, Italien, Chalou 0 58,86 3) Mohammed Shafi H. Al Rumaithi, Förenade Arabemiraten, Caramba 0 59,82 9) Evelina Tovek, Sverige, Moeboetoe vd Roshoeve 0 66,14

Arrangörens hemsida
Start- och resultatlistor
Clipmyhorse sänder

Peder och Malin tog hem torsdagens GCL-seger

På torsdagen drog den prestigefyllda serien Longines Global Champions Tour i gång i Frankrike. Sveriges toppryttare levererade och Peder Fredricson och Malin Baryard Johnsson leder efter första omgången!