Annons

    Hem / Aktuellt / 2022 / 1 / Ännu en världscuphoppning inställd

Ännu en världscuphoppning inställd

Jumping International de Bordeaux skjuts upp till 2023. Det innebär att det i nuläget endast återstår en deltävling av FEI Jumping World Cup innan världscupfinalen är planerad i april.

Efter att den franska regeringen presenterat nya restriktioner står det klart att tävlingarna i Bordeaux ställs in även detta år. Tävlingarna skulle genomförts 3-6 februari.

”Fram till sista stund arbetade teamet för att genomföra tävlingarna 2022 men med hänsyn till alla alternativ, inklusive ett uppskjutande till mars, gick det inte att lösa”, skriver arrangören i ett pressmeddelande och välkomnar alla hästsportentusiaster till nästa års upplaga den 2-5 februari 2023.

Mer information från arrangören

En deltävling återstår

De senaste deltävlingarna i Mechelen, Basel och Amsterdam har också tvingats att ställa in. Det innebär att det endast är tävlingarna i Göteborg som i nuläget återstår innan den stora världscupfinalen i Leipzig den 6-10 april.

Tidigare i veckan meddelade arrangörerna av Gothenburg Horse Show att det är ett fortsatt oklart läge för Gothenburg Horse Show 2022. Den 24 januari tas beslut om evenemanget kommer att genomföras.

Jens Fredricson på åttonde plats

För de svenska ekipage som startat världscupdeltävlingar har det gått bäst för Jens Fredricson och Markan Cosmopolit (äg: Interbreed/Strömsholms Marketenteri). En fin tredjeplats i premiären i Oslo i oktober följt av en femteplats i Verona i november gör att han ligger på åttonde plats i den totala ställningen med 27 poäng.

På 20:e plats hittar vi ännu en svensk ryttare. Angelica Augustsson Zanotelli och Kalinka Van De Nachtegaele (äg: Angelica Augustsson Zanotelli/Rostal NV) slog till med en tredjeplats i spanska La Coruña i december. Placeringen gav 15 världscuppoäng.

Douglas Lindelöw ligger på 23:e plats med totalt 14 världscuppoäng. Tillsammans med Casquo Blue (äg: Stall Zet) har han samlat poäng i Oslo, Madrid och senast i Coruña.

De 18 bästa ekipagen efter att alla deltävlingar genomförts kvalificerar sig till världscupfinalen i Leipzig.

Aktuell ställning

Longines FEI Jumping World Cup 2021/2022

13-17 oktober – Oslo, Norge
21-24 oktober – Helsinki, Finland
27-31 oktober – Lyon, Frankrike
4-7 november – Verona, Italien
10-14 november – Stuttgart, Tyskland
25-28 november – Madrid, Spanien
10-12 december – La Coruña, Spanien
16-20 december – London, England
26-30 december – Mechelen, Belgien
12-16 januari – Basel, Schweiz
27-30 januari – Amsterdam, Nederländerna
3-6 februari – Bordeaux, Frankrike
24-27 februari – Göteborg, Sverige
6-10 april – Leipzig, Tyskland - FINAL

Mer info hittar du på FEI:s hemsida

Två svenska tolfteplatser i ponny-EM

Dressyrryttaren Ronja Kardos på Brännornas Rigoletto tog sig nätt och jämt till den avslutande küren på ponny-EM i Polen. Väl där red hon ihop 72,98 prcent och slutade på tolfte plats.