Annons

    Hem / Aktuellt / 2022 / 1 / Dubbelseger för Tinne i Florida

Dubbelseger för Tinne i Florida

Tinne Vilhelmson Silfvén och Devanto har inlett 2022 på bästa tänkbara sätt. Dubbelseger i de fyrstjärniga dressyrklasserna i Florida! Segern i lördagens Grand Prix Special kom också efter ett nytt personbästa för ekipaget.

Efter segern i torsdagens Grand Prix var det ett ekipage med gott självförtroende som äntrade banan i lördagens Grand Prix Special. Och domarna gillade återigen vad de såg. Med många åttor och en nia för den ökade galoppen red Tinne Vilhelmson Silfvén ihop totalt 73,425 procent och nytt personbästa med Devanto. 

Det är en ynnest att få en färdig Grand Prix-häst, men med det inte sagt att det är lättare.

Den 13-årige valacken tävlades tidigare av tyska Juliane Brunkhorst upp till Grand Prix-nivå.
- Det är en ynnest att få en färdig Grand Prix-häst, men med det inte sagt att det är lättare, för du måste verkligen göra den till din egen, menar Tinne.

- Du måste lära dig hur hästen fungerar och hästen måste lära sig hur du fungerar. Du måste ge hästen tid att förstå dig. Jag får lära mig massor om Devanto, hur han reagerar, om han reagerar, om han är för spänd eller överambitiös. Han är väldigt känslig och jag gillar det.

TinneVilhelmsonSilfvenDevanto.JB018593©SusanJStickle.com_..jpgDet är flera svenskar på plats vid de internationella tävlingarna i Wellington. Svenska domaren Magnus Ringmark var domare C i lördagens Grand Prix Special som Tinne och Devanto vann före Susan Dutta, USA, på Figeac DC. Foto: SusanJStickle.com

Resultat

Grand Prix Special: 1) Tinne Vilhelmson Silfvén, Sverige, Devanto 73,425% 2) Susan Dutta, USA, Figeac DC 68,596

Fullständiga resultat

Se hela Tinnes ritt på vår facebooksida

TORSDAG

TinneVilhelmsonSilfven.Devanto.22G11694.©SusanJStickle.com_..jpg

GP-seger för Tinne i Florida

Tinne Vilhelmson Silfvén och Devanto inledde med seger i den fyrstjärniga dressyren i Wellington, Florida, USA.

Det blev seger direkt för Tinne Vilhelmson Silfvén och Devanto som årsdebuterade under torsdagen. Det var ekipagets första internationella seger tillsammans.

Det känns bra att vi talar samma språk nu.

- Förra året när vi kom till Wellington så hade jag precis fått honom, och kanske var det lite tidigt att starta då. Nu känns allt så mycket bättre och han litar på mig. Det gör det mycket roligare att tävla. Det är inte bara resultaten som räknas, utan känslan att han var trygg på banan och att han förstår mig, säger Tinne, och fortsätter:

- Han är superkänslig och ganska het och innan vi lärde känna varandra hade vi inte ett lika bra samarbete. Det känns bra att vi talar samma språk nu.

Den fyrstjärniga GP-klassen innehöll bara två startande, men alla fem domare hade Tinne som självklar etta och segern säkrades med närmare fyra procent till godo på amerikanska hemmaryttaren Susan Dutta med Figeac DC. 

Resultat

Grand Prix CDI4*: 1) Tinne Vilhelmson Silfvén, Sverige, Devanto 71,087% 2) Susan Dutta, USA, Figeac DC 67,391

Tävlingarna fortsätter med Grand Prix Special på lördag. Alla klasser sänds live på arrangörens hemsida.

FÖRHANDSINFO

Trettonåriga Devanto kom till Tinne Vilhelmson Silfvén och Lövsta Stuteri i slutet av 2020. Vid premiärstarten i början av januari 2021 slog de till med en andraplats i Grand Prix.

- Han har mycket temperament, är vaken och framåt. Samtidigt är han riktigt snäll och ambitiös. Han är en väldigt komplett häst, sa Tinne Vilhelmson Silfvén då om sin nya häst.

Framgångarna fortsatte under året, bland annat med dubbelseger under Falsterbo Horse Show i somras.

Tillbaka i Florida

Nu är ekipaget återigen tillbaka i Florida för att rida veckans fyrstjärniga dressyrtävlingar. Första ritten blir på torsdag då de startar med en Grand Prix. På lördag är det dags för Grand Prix Special.

Peder och Malin tog hem torsdagens GCL-seger

På torsdagen drog den prestigefyllda serien Longines Global Champions Tour i gång i Frankrike. Sveriges toppryttare levererade och Peder Fredricson och Malin Baryard Johnsson leder efter första omgången!