Annons

    Hem / Aktuellt / 2022 / 1 / Fina utmärkelser till ridsporten

Fina utmärkelser till ridsporten

Rolf-Göran Bengtsson och Henrik Ankarcrona prisas båda för sina insatser för svensk idrott.

Rolf-Göran Bengtsson är en av sex svenska idrottare som får ta emot H.M. Konungens medalj för förtjänster för svensk idrott. Och det är inget dåligt sällskap Rolf-Göran räknas till. Övriga som också får ta emot medaljen är Zlatan Ibrahimovic, Caroline Seger, Peter Forsberg, Tove Alexandersson och Maja Reichard. Läs mer hos Kungahuset

Henrik Ankarcrona SOK OS.jpgHenrik Ankarcrona. Foto: Jesper Zerman/Bildbyrån

Under fredagen delade också Hallandsposten ut HP-guldet som uppmärksammar det gångna årets bästa lokala idrottsprestation. I år går priset för första gången till ridsporten genom Henrik Ankarcrona, för OS-guldet i Tokyo. Läs mer HÄR (betal-artikel)

Peder och Malin tog hem torsdagens GCL-seger

På torsdagen drog den prestigefyllda serien Longines Global Champions Tour i gång i Frankrike. Sveriges toppryttare levererade och Peder Fredricson och Malin Baryard Johnsson leder efter första omgången!