Annons

    Hem / Aktuellt / 2022 / 1 / Gemensam kampanj för bättre smittskydd

Checklistor för bättre smittskydd

Organisationerna inom Hästnäringens Djurvälfärdskommitté, där Svenska Ridsportförbundet ingår, går under februari samman i en gemensam kampanj för bättre smittskydd. Håll utkik efter #smittfrittstall.

Checklistor

Fler checklistor kommer att publiceras under hela februari.

Fakta om smittskydd

Här hittar du Svenska Ridsportförbundets fakta om smittskydd och tips på hur du förebygger smitta.

Smittskyddskampanj i februari

Fokus för kampanjen är enkla åtgärder och budskap som kan göra stor skillnad ute i stallen för att smittor inte ska få fäste eller spridas mellan hästar. Det finns många små saker man som hästhållare kan göra i vardagen för att skydda hästar från smittor.

Alla hästar, oavsett ras eller inriktning, gynnas av ett allmänt bättre smittskydd.

- Vi har valt att lägga kampanjen vid en tid på året då många smittor cirkulerar. Just nu tror vi det är viktigt med en påminnelse om försiktighetsåtgärder för att inte sprida smitta, säger Maria Pettersson, HNS, som projektleder kampanjen i ett pressmeddelande.

- Att alla organisationer går samman kring den här frågan känns extra positivt eftersom alla hästar, oavsett ras eller inriktning, gynnas av ett allmänt bättre smittskydd.

Tanken är att hästhållare genom kampanjen ska uppmärksammas på saker att tänka på i vardagen. Enkla checklistor är framtagna för vanliga platser och situationer. Exempelvis finns tips på åtgärder hemma i stallet, när det är dags att åka ut på olika hästaktiviteter eller för grupper av hästar som är lite extra utsatta för smitta.

Uttagna ekipage till ungdoms-EM i dressyr

Nu är det klart vilka ekipage som representerar Sverige vid EM för young rider och juniorer i dressyr i Hartpury, Storbritannien den 26-31 juli.