Annons

    Hem / Aktuellt / 2022 / 1 / Nytt besked från regeringen om deltagartak

Nytt besked från regeringen om deltagartak

Regeringen meddelade på måndagen att deltagartak på 500 personer införs inomhus. Deltagartaket kan dock överskridas om deltagarna delas upp i sektioner.

Regeringen har beslutat om nya restriktioner från och med den 19 januari. För allmänna sammankomster och offentliga tillställningar samt mässor, som äger rum inomhus och där vaccinationsbevis används gäller ett deltagartak på 500 deltagare. Om arrangören kan dela upp deltagare i sektioner som inte kommer i kontakt med varandra gäller deltagarbegränsningen på 500 deltagare för varje sektion. Det innebär alltså att ett arrangemang som helhet i sådana fall kan ha fler än 500 deltagare.

– För att inomhusidrotter ska kunna fortsätta sin verksamhet på ett smittsäkert sätt öppnar regeringen upp för möjligheten till sektionering, säger Anders Ygeman, integrations- och migrationsminister med ansvar för idrott i ett pressmeddelande.

-Att idrotten nu ges förtroendet att ta in 500 åskådare per sektion är mycket positivt, säger Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet i ett pressmeddelande.

Svenska Ridsportförbundet ser nu över vad de nya rekommendationerna innebär för ridsporten. 

Tillfälliga TR finns här

 

Peder och Malin tog hem torsdagens GCL-seger

På torsdagen drog den prestigefyllda serien Longines Global Champions Tour i gång i Frankrike. Sveriges toppryttare levererade och Peder Fredricson och Malin Baryard Johnsson leder efter första omgången!