Annons

    Hem / Aktuellt / 2022 / 1 / Strategiskt arbete lägger grunden för fortsatta framgångar

Strategiskt arbete lägger grunden för fortsatta framgångar

Svensk ridsport ska vara världsbäst. Under 2021 blev detta verklighet, i alla fall i hoppning. Men hur ska svensk ridsport behålla sin position i toppen och bli världsledande ur fler aspekter? Under helgen diskuterades framtidens ridsport!

Svenska Ridsportförbundet strategi Ridsport 2025 går som en röd tråd genom förbundets verksamhet och sätter kursen mot framtiden. Tillsammans arbetar vi för att skapa de allra bästa förutsättningarna för att stärka svensk ridsport. Men 2025 närmar sig och arbetet med att lyfta blicken bortom detta årtal är därför redan igång.

Vi har alla olika ingångspunkter, men förenas i en stor kärlek till hästar och ridsport.

Den 21-22 januari arrangerade Svenska Ridsportförbundet digitala strategidagar där förbundsstyrelsen, centrala ungdomssektionen, tävlingssektionen, ridskole- och utbildningssektionen samt ledningsgruppen diskuterade vad som kommer att utgöra nästa strategi, med arbetsnamnet Ridsport 2030.

- Vår strategi ska skapa förutsättningar för fortsatta framgångar. Det finns ett enormt engagemang inom vårt förbund och det är fantastiskt inspirerande att ta del av de tankar och den kunskap som finns inom våra olika verksamheter. Vi har alla olika ingångspunkter, men förenas i en stor kärlek till hästar och ridsport, säger Svenska Ridsportförbundets ordförande Ulf Brömster.

Nuvarande strategi Ridsport 2025 har följande fokusområden: ridsportens värderingar och varumärke, ridsport på hästens villkor, ridsport på individens villkor, ridsportens prestationsmiljöer och ridsportens förutsättningar.

Diskussionerna fortsätter men klart är att strategin Ridsport 2030 fortsätter på den inslagna vägen, men i något justerad form.

Fullspäckat program vid Strömsholmsdagarna 2022

Äntligen är sommarens stora nationaldagstävlingar på Strömsholm tillbaka! Årets evenemang är fullspäckat med sport – SM i dressyr, paradressyr och final i Folksam Ponnyallsvenska är bara några av höjdpunkterna.