Annons

    Hem / Aktuellt / 2022 / 1 / Sverigeponnyn avgjord i Södertälje

Sverigeponnyn avgjord i Södertälje

Kval i den omåttligt populära ponnycupen Sverigeponnyns avgjordes i Södertälje under helgen. Segern gick till Signe Ekengren.

Under säsongen 2021/2022 bjuds C-ponnyekipagen på hela 15 kvaltävlingar från norr till söder. Den stora finalen avgörs under Gothenburg Horse Show vecka 8.

På söndagen stod Södertälje Ridklubb som värd för en av kvaltävlingarna. Ekipagen red en Lätt B-hoppning med inverkansbedömning. Segern gick till Signe Ekengren från Rastaborg Ridklubb på Smithstown Toodles med 23,6 poäng. Andraplacerad blev klubbkamraten Saga Kelfve och Tricklebrooks Madame Mecko som fick 23,2 poäng. Trea blev Maria Svane från Föreningen Skästa Ridcenter. Tillsammans med Lip´s Limited Edition blev det 23,0 poäng.

Fullständiga resultatlistor

Saga Kelfve-Trickelbrooks Madame Mecko 2 220109 RT (1).jpg

Andraplacerad blev Saga Kelfve och Tricklebrooks Madame Mecko. Foto: Roland Thunholm

Om Sverigeponnyn

Sverigeponnyn är öppen för ryttare födda 2004-2011 som rider C-ponny i Lätt B-hoppning. Tävlingen är rikstäckande med totalt 15 kvaltävlingar i hela Sverige. Sverigeponnyn avgörs genom Inverkansbedömning där en domare genom ett protokoll bedömer ryttarens sits, inverkan, följsamhet, tempo och vägval.

I varje kvaltävling finns maximalt 80 platser. Ryttare får endast starta med en ponny i ett kval. Sverigeponnyn är öppen för ponnyryttare som inte är, eller har varit, kvalade att rida SM i ponnyhoppning. Har ryttaren ridit final i Sverigeponnyn eller GP-Ponnyn tidigare år räknas ryttaren som överkvalificerad.

Kvaltävlingar 2022

V. 1 Hallsta RK (torsdag 6/1, helgdag), Helsingborgs FK, Södertälje RK
V. 4 Billdals RK, Umeå RF

Semifinal 2022:

V. 8, 24/2, Gothenburg Horse Show

Final 2022:

V. 8, 26/2 Gothenburg Horse Show.

Fullständiga regler

SM i sportkörning pågår

I helgen hålls Folksam SM i sportkörning hos Skogsborgs Rid och Körklubb i Götene.