Annons

    Hem / Aktuellt / 2022 / 5 / Peder och Malin i ledning i GCL

Peder och Malin i ledning i GCL

Peder Fredricson och Malin Baryard Johnsson har inlett GCT- och GCL-tävlingarna på bästa sätt i St Tropez, Frankrike. Seger i torsdagens lagklass och en pallplats för Peder och "Allan" i fredagens 150-hoppning.

H&M All In är igång på allvar i de högsta klasserna och i fredagens femstjärniga 150-klass blev det en tredjeplats med Peder Fredricson i sadeln. Ekipaget var dubbelt felfria och snabbare än de flesta i omhoppningen med elva startande. Det blev dock fransk hemmaseger genom Julien Epaillard på Donatello d'Auge som var sekunden snabbare än Peder och All In.

Följ lördagens avgörande

Peder och lagkompisen Malin Baryard Johnsson leder också lagtävlingen Global Champions League inför lördagens avgörande omgång, som startar klockan 14:15. Därefter är det dags för Longines Global Champions Tour Grand Prix med starttid klockan 17:45. Du kan följa tävlingarna på Expressen-TV och discovery+

Start- och resultatlistor

Resultat fredag

150-hoppning med omhoppning: 1) Julien Epaillard, Frankrike, Donatello d'Auge 0+0 fel 34,35 sek 2) Gilles Thomas, Belgien, Feromas van Beek Z 0+0 34,49 3) Peder Fredricson, Sverige, H&M All In 0+0 35,41

Torsdag

På torsdagen startade omgång ett av Global Champions League. Lagtävlingen gick över 1,55-hinder och det nya laget Stockholm Hearts tog hand om segern! Malin Baryard Johnsson startade H&M Indiana och levererade en felfri och snabb ritt.

- Det var en bra dag för oss, Indiana var ganska vild igår på uppvärmningen och hon var lite vild idag också, men hon hoppade med hjärtat och jag är super, supernöjd, säger hon till arrangören.

I laget hade hon sällskap av världsettan Peder Fredricson som också fick till en felfri ritt med Catch Me Not S.

- Vi är verkligen glada för starten vi fick idag och vi kommer att göra vårt allra bästa på lördag, säger han till arrangören.

Fullständiga resultatlistor

Förhandsinfo

Till helgen är det ännu en gång dags för världens bästa ryttare att göra upp i serien som är välkänd för sina stora prispengar. Vid Europapremiären i början av mars blev Malin Baryard Johnsson och H&M Indiana bästa svenska ekipage med en fjärde plats i den inledande omgången.

Till helgens tävlingar finns ett mycket starkt svenskt startfält representerat. Bland annat Peder Fredricson som är titelförsvarare då han segrade vid förra årets GCT-tävlingar i St Tropez. Vinsten tog han tillsammans med Catch Me Not S (äg: Ebba Berglöf) som finns med även denna gång. Dessutom har han med H&M All in (äg: Stuteri Arch).

Malin Baryard Johnsson och H&M Indiana (äg: Stuteri Arch) har visat fin form senaste tiden och finns med i det starka startfältet. Dessutom rider Henrik von Eckermann som har med guldhästen King Edward (äg: Dufour Stables) och Glamour Girl (äg: Portfolio Horses LLC).

Angelica Augustsson Zanotelli och Kalinka van de Nachtegaele (äg: Angelica Augustsson Zanotelli/Rostal NV) finns på plats. Dessutom startar Evelina Tovek och Winnetou de la Hamente Z (äg: Susanne Tovek), Annika Axelsson och Cleo Z (äg: Alia Humaid/Annika Axelsson) och Linda Heed och Decurio (äg: Vattle AB).

På torsdagen startar omgång ett av Global Champions League. Klassen går över 1,55-hinder och startar klockan 17:15. Du kan följa klassen på Expressen-TV.

På lördag fortsätter tävlingarna med GCL med omgång två som startar klockan 14:15, därefter är det dags för Longines Global Champions Tour Grand Prix med starttid klockan 17:45.

Arrangörens hemsida
Start- och resultatlistor
Expressen-TV sänder
discovery+ sänder
GCT-TV sänder

LGCT och GCL-säsongen 2022

3-5 mars – Doha, Qatar
14-16 april – Miami Beach, USA
28 april-1 maj – Mexico City, Mexico
13-15 maj – Madrid, Spanien
19-21 maj – Ramatuelle/Saint Tropez, Frankrike
25-29 maj – Hamburg, Tyskland
2-4 juni – Cannes, Frankrike
17-19 juni – Stockholm, Sverige
24-26 juni – Paris, Frankrike
30 juni-2 juli – Monaco
Datum ännu inte klara – Berlin, Tyskland
19-21 augusti – London, Storbritannien
26-28 augusti – Valkenswaard, Nederländerna
1-4 september – Rom, Italien
23-25 september – New York, USA
20-22 oktober – Riyadh, Saudiarabien – FINAL
17-20 november – Prag, Tjeckien – SUPERFINAL

Nations Cup i dressyr och hoppning till helgen

Under midsommarhelgen avgörs femstjärniga hopp- och dressyrtävlingar med FEI Nations Cup i Rotterdam. Sverige ställer upp med lag i båda disciplinerna. Här hittar du mer information.