Annons

    Hem / Aktuellt / 2022 / 5 / Blågult på pallen i Belgien

Blågult på pallen i Belgien

Det blev dubbelt blågult på pallen i den fyrstjärniga GP-klassen i belgiska Opglabbeek på lördagen. Alexander Zetterman tog andraplatsen och Wilma Hellström blev trea.

Den avslutande Grand Prixen som gick över 1.55-hinder önstrade hela tolv ekipage till omhoppning och det skulle avgöras av de tre sista. När Wilma Hellström startade ledde danska Andreas Schou, enda ryttare som varit felfri under 40 sekunder med sina 39,17.

WilmaH_Cicci_BBPetterA.jpgWilma Hellström på Cicci Bjn Foto: Bildbyrån/Petter Arvidsson (arkivbild)

Wilma på Cicci Bjn satte upp farten och kunde spara något galoppsprång, ekipaget korsade mållinjen på 38,92. Hemmaryttaren Koen Varecke kapade ytterligare några tiondelar innan Alexander Zetterman på Triton Hästak startade som sista ryttare. Han kunde inte straffa belgaren men knep andraplatsen före Wilma.

Det delades ut fina prispengar, Alexander fick 20 000 Euro för andraplatsen och Wilma fick 15 000 för sin tredjeplats.

Grand Prix, 1.55-hoppning med omhoppning: 1) Koen Varecke, Belgien, Lector vd Bisschop 0+0 fel 38,16 sek 2) Alexander Zetterman, Sverige, Triton Hästak 0+0 38,22 3) Wilma Hellström, Sverige, Cicci Bjn 0+0 38,92 4) Andreas Schou, Danmark, Darc de Lux 0+0 39,17 5) Jens Vandenberk, Belgien, Faldiano 0+0 40,64

Kompletta resultat