Annons

    Hem / Aktuellt / 2022 / 5 / Fullspäckat program vid Strömsholmsdagarna 2022

Fullspäckat program vid Strömsholmsdagarna 2022

Äntligen är sommarens stora nationaldagstävlingar på Strömsholm tillbaka! Årets evenemang är fullspäckat med sport – SM i dressyr, paradressyr och final i Folksam Ponnyallsvenska är bara några av höjdpunkterna.

Nu ska de storslagna gräsmattorna framför Strömsholm äntligen fyllas med hästar, publik och utställare igen! Evenemanget drar i gång redan på torsdagen den 2 juni och avslutas traditionsenligt på nationaldagen den 6 juni.

Bland annat arrangeras SM i dressyr för Children, Juniorer, Unga ryttare, U25, Seniorer och Pararyttare. Tävlingarna bjuder även på dressyrklasser för fyra-, fem-, sex- och sjuåriga hästar.

När det kommer till hoppningen ska medaljerna i Folksam Ponnyallsvenska delas ut! De elva bästa ponnylagen runt om i Sverige kommer att göra upp i flera spännande omgångar. Dessutom står Strömsholm som värd för Semifinal i Folksam Elitallsvenskan som kommer att avgöras på söndagen. Utöver det står även traditionsenliga klassen Prins Gustaf Adolfs Minneshoppning på programmet.

Dessutom kommer två- och trestjärniga internationella fältävlansklasser arrangeras under helgen. Terrängen, som avgörs under lördagen, kommer sedvanligt locka mycket publik till Strömsholms vackra terrängbana.

Hovslagar-EM och käpphästar

Svenska Hovslagareföreningen står även som värd för Hovslagar-EM, European Farriery Championship 2022, som kommer att arrangeras under Strömsholmsdagarna med 17 deltagande nationer. Holland var den första värdnationen år 2000 och EM arrangeras vartannat år. Domare kommer hela vägen från USA och Storbritannien för att kora Europas bästa hovslagare!

Utöver det fullspäckade programmet finns såklart även något för de yngre. Käpphästtävlingar anordnas lördag, söndag och måndag. Anmälan sker på plats och alla är välkomna!

Se program och köp biljett här
Equisport sänder
Start- och resultatlistor publiceras på Equipe

Nations Cup i dressyr och hoppning till helgen

Under midsommarhelgen avgörs femstjärniga hopp- och dressyrtävlingar med FEI Nations Cup i Rotterdam. Sverige ställer upp med lag i båda disciplinerna. Här hittar du mer information.