Annons

    Hem / Aktuellt / 2022 / 5 / Irma och Chacconu vinnare igen: "Så tacksam"

Irma och Chacconu vinnare igen: "Så tacksam"

Storformen har smugit sig på och på söndagen slog den sammansvetsade duon till med en stor seger vid GP-hoppningen i tyska Gross Viegeln. - Det betyder väldigt mycket, just eftersom jag har varit ifrån de här sammanhangen, säger Irma Karlsson

Sex ekipage gjorde upp i en omhoppning men bara två red dubbelt felfritt. Irma och Chacconu, som tidigare kvalat till världscupfinal i Göteborg 2019, var snabbast av de två och vann före sydafrikanska Alexa Stais. 

- Det krävs väldigt mycket för att vinna och man ska verkligen passa på att njuta när man gör det. Klassen passade min häst väldigt bra. Det var högt och svårt men det gick inte jättefort i omhoppningen, säger Irma karlsson.

Jag känner mig så tacksam för det var ju precis nyligen som det inte kändes så här och kontrasterna blir väldigt tydliga

Segern var ett efterlängtat kvitto för Irma som kommer från en tyngre period men som de senaste månaderna visat stabila resultat på hög nivå. Med söndagens seger visade hon på allvar att hon och Chacconu är redo för större uppgifter igen.

- Jag känner mig så tacksam för det var ju precis nyligen som det inte kändes så här och kontrasterna blir väldigt tydliga. Nu känns det så självklart. Han vet vad han ska göra och kan sin uppgift. Han är avspänd och jag vet också vad jag ska göra, så allt känns rätt.

Egentligen gör man samma jobb hela tiden. Det är det som lönar sig i slutändan.

Resan tillbaka har handlat om tålamod.
- Egentligen gör man samma jobb hela tiden. Det är det som lönar sig i slutändan. Och nu är det så kul att vara med så här igen. Man får se så mycket bra ridning av så många bra ryttare, säger Irma Karlsson.

En plan för sommaren börjar nu växa fram.
- Det kanske kan bli någon nationshoppning, det finns en liten plan på det, men vi får se vart det blir precis, säger Irma Karlsson.

För segern i klassen, med hinderhöjder på 1,60 m och med stora namn som Marcus Ehning i startfältet, fick Irma Karlsson 250 000 kronor.

Fullständiga resultat finns här

Nations Cup i dressyr och hoppning till helgen

Under midsommarhelgen avgörs femstjärniga hopp- och dressyrtävlingar med FEI Nations Cup i Rotterdam. Sverige ställer upp med lag i båda disciplinerna. Här hittar du mer information.