Annons

    Hem / Aktuellt / 2022 / 5 / Louise Etzner är Årets förebild!

Louise Etzner är Årets förebild!

Louise Etzner Jakobsson fick under fredagskvällen ta emot priset som Årets förebild på Parasportgalan.

- Det här är det största man kan få, sa Louise Etzner Jakobsson när hon fick ta emot priset, och fortsatte:
- Om man är en förebild så betyder det att man gjort något som andra ser upp till och vill efterlikna. Det är ju det största, tycker jag.

Louise vann priset med motiveringen:
Louise Etzner Jakobsson har ridit hem mängder av mästerskapsmedaljer men inför Paralympics i Tokyo var uppladdningen allt annat än optimal. Strax innan avfärd togs gipset på hennes brutna ben bort och i tävlingarna var det mästerskapsdebut för hästen Goldstrike B.J. Då visade Louise Etzner Jakobsson världen att har man bara rätt pannben och team bakom sig är medalj möjligt. Genom envishet och metodiskt arbete red hon mot oddsen hem ett mirakulöst paralympiskt silver.

Louise är en fantastisk förebild med en kämpaglöd som få andra.

Ulf Brömster, ordförande i Svenska Ridsportförbundet, gratulerar och hyllar Louise:
- Louise är en fantastisk förebild med en kämpaglöd som få andra. Om och om igen tar hon sig upp på pallen i mästerskap och visar alla andra att allt är möjligt. Vi är stolta över att ha Louise inom ridsporten. Hon är värd alla priser hon kan få.

Ridsporten hade ytterligare nomineringar i kategorin Årets ledare genom Agneta Aronsson och i kategorin Årets kvinnliga idrottare, där det återigen var Louise som var nominerad. Årets ledare gick till Michael Lindgren, cykel, och Årets kvinnliga idrottare gick även det till cykelsporten genom Anna Beck.

Läs mer om galan HÄR

FÖRHANDSINFO

På fredag är det dags för den stora Parasportgalan! Louise Etzner Jakobsson är nominerad i två kategorier och Agneta Aronsson är nominerad till Årets ledare. Läs mer om hur du kan följa galan här!

Svenska Parasportgalan äger rum den 6 maj på Åby travbana (Göteborg), i samarbete med ATG och Kanal75. Galan sänds live på Sportbladet med start klockan 18:30 och programleds av Per Skoglund och Maja Reichard.

Louise Etzner Jakobsson har chans till två pris på årets gala. Hon är nominerad till Årets kvinnliga idrottare med motiveringen:

Med ett benbrott sex veckor innan Paralympics trodde många att Louise Etzner Jakobsson skulle missa spelen i Tokyo. Men den regerande bronsmedaljören från Rio de Janeiro och hennes team lyckades på ett mirakulöst sätt stå redo när spelen inleddes. Där hon och nya hästen, Goldstrike, bärgade ett bragdartat silver.

Hon är dessutom nominerad i kategorin Årets förebild med nomineringen:

Louise Etzner Jakobsson har ridit hem mängder av mästerskapsmedaljer men inför Paralympics i Tokyo var uppladdningen allt annat än optimal. Strax innan avfärd togs gipset på hennes brutna ben bort och i tävlingarna var det mästerskapsdebut för hästen Goldstrike B.J. Då visade Louise Etzner Jakobsson världen att har man bara rätt pannben och team bakom sig är medalj möjligt. Genom envishet och metodiskt arbete red hon mot oddsen hem ett mirakulöst paralympiskt silver.

Dessutom är mångåriga landslagsledaren Agneta Aronsson nominerad till Årets ledare. Här är motiveringen:

 Med sitt outtröttliga engagemang i att leda de svenska pararyttarna mot mål och framgångar år efter år coachade Agneta Aronsson sitt sjätte paralympiska spel i Tokyo. Där blev det ännu en mästerskapsmedalj för Sveriges sammansvetsade ryttarlandslag. 

Läs mer om nomineringarna här
Här kan du se alla nominerade

Peder och Malin tog hem torsdagens GCL-seger

På torsdagen drog den prestigefyllda serien Longines Global Champions Tour i gång i Frankrike. Sveriges toppryttare levererade och Peder Fredricson och Malin Baryard Johnsson leder efter första omgången!