Annons

    Hem / Aktuellt / 2022 / 5 / Malin och H&M Indiana lagtvåa i Madrid

Malin och H&M Indiana lagtvåa i Madrid

Malin Baryard Johnsons lag Stockholm Hearts slutade på andra plats efter lördagens andra omgång av Global Champions League. I kvällens GP-klass blev det ett oturligt nedslag.

Malin Baryrd Johnson och H&M Indiana hade två nedslag i fredagens omgång av lagtävlingen och ett nedslag på lördagen. Amerikanska Lillie Keenan var teamryttare på fredagen och var felfri med Argan de Beliard. Lördagens lagpatner Olivier Philippaerts på H&M Legend of Love var även han felfri. Därmed slutade Stockholm Hearts tvåa, efter laget Berlin Eagels med Christian Kukuk och Philipp Weishaupt.

Vid lördagskvällens GP-klass rev Malin och Indiana det allra sista hindret, ett räcke med en lätt planka överst som flera av ryttarna rev.

Inför premiären

Till helgen är det återigen dags för Europapremiär av Global Champions Tour och Global Champions League! Sverige har två ryttare till start i spanska Madrid. Tidsschema och sändningar hittar du här.

Serien med de stora prispengarna har redan startat med tävlingar i Doha, Miami Beach och Mexico City. Nu är det dags för Europapremiär och Club de Campo Villa de Madrid väntar tusentals åskådare som kommer att bjudas på hoppning i världsklass till helgen. Säsongen fortsätter med 12 deltävlingar runt om i världen, bland annat i Stockholm 17-19 juni, innan finalen i Prag i november.

De ryttare som finns på plats i Madrid för att representera Sverige är OS-guldmedaljören Malin Baryard Johnsson som har bland annat med sig H&M Indiana (äg: Stuteri Arch). Tidigare har ekipaget tagit fina placeringar i GCT-sammanhang. Bland annat blev det en andraplats i Rom förra året.

Angelica Augustsson Zanotelli finns också på plats med Nintender Star (äg: Zanotelli Augustsson Farm/Angelica Augustsson Zanotelli).

Tävlingarna startar på fredag med första rundan i Global Champions League som går över 1,55-hinder. På lördag är det dags för omgång två i lagklassen som återigen går över 1,55-hinder. Senare på lördagen avgörs Global Champions Tour över 1,60-hinder. Tävlingarna fortsätter på söndagen med bland annat en 1,50-hoppning.

I startlistorna finns världsstjärnor som bland annat Harrie Smolders, Denis Lynch, Pieter Devos, Christian Kukuk, och Olivier Philippaerts.

Preliminärt tidsschema

Fredag 13 maj
18:00 Global Champions League omgång 1 lagtävling

Lördag 14 maj
15:55 Global Champions League omgång 2 lagtävling
18:30 Global Champions Tour Grand Prix

Arrangörens hemsida
Start- och resultatlistor

Du kan följa klasserna på Expressen, Discovery+ och GCT-TV

Global Champions säsong 2022

3-5 mars – Doha, Qatar
14-16 april – Miami Beach, USA
28 april – 1 maj – Mexico City, Mexiko
13-15 maj – Madrid, Spanien
19-21 maj – Ramatuelle/St Tropez – Frankrike
25-29 maj – Hamburg, Tyskland
2-4 juni – Cannes, Frankrike
17-19 juni – Stockholm, Sverige
24-26 juni – Paris, Frankrike
30 juni – 2 juli – Monaco, Frankrike
Datum inte klart – Berlin, Tyskland
19-21 augusti – London, Storbritannien
26-28 augusti – Valkenswaard, Nederländerna
1-4 september – Rom, Italien
23-25 september – New York, USA
20-22 oktober – Riyadh, Saudiarabien
17-20 november – Prag, Tjeckien

Hela säsongens tävlingsplatser hittar du här

Peder och Malin tog hem torsdagens GCL-seger

På torsdagen drog den prestigefyllda serien Longines Global Champions Tour i gång i Frankrike. Sveriges toppryttare levererade och Peder Fredricson och Malin Baryard Johnsson leder efter första omgången!