Annons

    Hem / Aktuellt / 2022 / 5 / Mats Mellbergs Cup är i full gång!

Mats Mellbergs Cup är i full gång!

Dressyrcupen Mats Mellberg P12 Ride and Learn Region Heat är i full gång runt om i landet. Cupen, som är tillägnad de allra yngsta dressyrryttarna, avgörs med final under SM i Jönköping.

Svenska Ridsportförbundets satsning på ponnydressyr med fokus på ryttarutveckling är tillbaka under våren. Finalen avgörs under ponny-SM i Jönköping.

Cupen är öppen för ryttare upp till 12 år och alla ponnyer, oavsett storlek, tävlar mot varandra. Kvalificering till regionsheaten sker genom att ekipaget ska ha nått 60,0 procent i LC:1 eller högre på minst lokal nivå.

Varje ekipage får starta vid två regionheat, som arrangeras på elva tävlingsplatser under våren. Regionheaten rids i klass LB:1 med ett särskilt domarprotokoll.

Ekipagen kvalar (antalet varierar beroende på hur många som startar) från varje regionsheat och de främsta bjuds in till slutaudition i samband med SM i dressyr i Jönköping.

Finalen rids under två dagar i två LB:1-klasser där det sammanlagda resultatet avgör vem som står som totalsegrare i Mats Mellberg P-12 2022!

Läs mer om cupen här

Regionheat 2022

26 maj Sundby Ridklubb
21-22 maj Hudiksvalls Rid o Ponnyklubb
21-22 maj Salaortens Ryttarförening
21-22 maj Björbäcks Ryttarförening
21-22 maj Tingsryds Rid och Körklubb
4 juni Överums Hästsportförening
4-5 juni Hagfors Uddeholms Ridklubb
17-20 juni Båstads Ridklubb
17-19 juni Karlstad Ridklubb
22 juni Föreningen Mantorpsryttarna
Datum kommer Stenungsunds Ridklubb

Nations Cup i dressyr och hoppning till helgen

Under midsommarhelgen avgörs femstjärniga hopp- och dressyrtävlingar med FEI Nations Cup i Rotterdam. Sverige ställer upp med lag i båda disciplinerna. Här hittar du mer information.