Annons

    Hem / Aktuellt / 2022 / 5 / Ny braksuccé - superduon vann igen

Ny braksuccé - superduon vann igen

Det slog gnistor om Malin Baryard Johnsson och H&M Indiana på Longines Global Champions Tour i St Tropez. Efter en briljant omhoppning vann de lördagens Grand Prix, en miljon kronor och en plats i superfinalen i Prag.

- Jag är så lycklig och så stolt, hon är helt otrolig, sa Malin Baryard Johnsson till arrangören efter segern.

Det var OS- och VM-medaljörer, GCT-vinnare och tidigare världsettor bland de 12 ekipagen i omhoppningen. En efter en pressade de ledartiden och när Harrie Smolders och Monaco gick i mål felfri på tiden 35,09 sekunder trodde nog många att det ekipaget var dagens segrare.

Ett tag trodde jag inte det var möjligt, men Marlon Modolo Zanotelli peppade mig att våga satsa allt.

Men icke. För Malin Baryard-Johnsson och H&M Indiana (äg: Stuteri Arch) gjorde precis likadant som när de vann GCT i Rom 2021; de slog till med en omhoppning det sprakade om.
- Ett tag trodde jag inte det var möjligt, men Marlon Modolo Zanotelli peppade mig att våga satsa allt, sa Malin Baryard Johnsson till arrangören just före prisutdelning.

Ekipaget tog fram den för de två så utmärkande superkraften och putsade Smolders tid med 26 hundradelar och vann sin andra seger på Global Champions Tour.

Med den prestigefyllda segern följde alltså drygt en miljon kronor , 40 poäng in på kontot för den totala rankingen och en biljett till superfinalen i Prag i november dit alla segrare är kvalade.
- Jag skulle vilja vinna ett par Grand Prix till innan touren är slut, men visst känns det bra att ha vunnit en nu, sa den svenska segrarinnan.

Bakom Malin gjorde och Annika Axelsson och Cleo Z (äg: Annika Axelsson) sitt bästa resultat någonsin på touren, dubbelt felfria slutade de på en åttondeplats.

Jag skulle vilja vinna ett par Grand Prix till innan touren är slut.

Precis som Annika Axelsson red Linda Heed sin första start på årets tour och med en felfri hoppning som fick grundomgången att se lätt ut var hon snuddande nära en omhoppning, men ett tidsfel satte stopp och det blev en 13:e plats.

Peder Fredricson, som vann förra årets GP i St Tropez, rev ett hinder tillsammans med Catch Me Not S (äg: Ebba Berglöf)

Malin Baryard Johnsson och Peder Fredricson slutade tidigare under lördagen tvåa i lagtävlingen där de rider för Stockholm Hearts.

Fullständig resultatlista hittas här.

Ställningen i totala GCT-touren hittas här.

Nations Cup i dressyr och hoppning till helgen

Under midsommarhelgen avgörs femstjärniga hopp- och dressyrtävlingar med FEI Nations Cup i Rotterdam. Sverige ställer upp med lag i båda disciplinerna. Här hittar du mer information.