Annons

    Hem / Aktuellt / 2022 / 5 / Steffi hyllas av Lisen efter comebacksegern: ”Titta och ta efter – ett föredöme”

Steffi hyllas av Lisen efter comebacksegern: ”Titta och ta efter – ett föredöme”

Hon fick chansen att återförenas med Crusader Ice. Då tackade Stephanie Holmén för förtroendet med att vinna tvåstjärnig GP i danska Uggerhalne. – Fantastiskt! Väldigt, väldigt bra, säger chefen Lisen Bratt Fredricson.

Steffi har tidigare lotsat stjärnan genom unghäståren, och lämnade sedan planenligt över honom till sin chef som sjuåring. Sedan dess har världsettan bland annat vunnit SM och internationell GP tillsammans med Crusader Ice.

Det var när Crusader Ice nu skulle göra några tävlingar under femstjärnig nivå samtidigt som Peder Fredricson red Global Champions Tour som Stephanie fick frågan att på nytt tävla stjärnhästen.

-Jag blev så himla glad, jag kände mig väldigt hedrad att få rida honom igen nu när han gått så himla bra med Peder, säger Stephanie på väg hem från tävlingen.

Steffi gör jobbet otroligt bra. Rider alltid framåt men ändå i balans. Och med så otroligt fin och stilla hand

Och efter tre felfria klasser i Mannheim förra veckan blev det nu seger i Uggerhalne.

-Så glad är jag. Vi hade siktet inställt på Grand Prixn och det gick ju fantastiskt bra, säger den färska segraren.

Och visst kändes det att utveckling skett sedan sist.

- Han har verkligen vuxit in i sin uppgift och har stora banor i kroppen, det är väldigt enkelt för honom att hoppa de här klasserna nu. Han är etablerad och rutinerad.

Hon skyller aldrig på hästen utan hennes första tanke om något gått fel är hur hon kan ge den bättre förutsättningar

Att det blev framgång direkt när duon återförenades förvånar inte Lisen Bratt Fredricson.

-Steffi gör jobbet otroligt bra. Rider alltid framåt men ändå i balans, backar aldrig ur en sväng. Och med så otroligt fin och stilla hand. Alla i den yngre generationen kan titta och ta efter. Hon är ett verkligt fint föredöme, säger hon.

Och hon stannar inte vid det.

-Hon är också väldigt ödmjuk. Skyller aldrig på hästen utan hennes första tanke om något gått fel är hur hon kan ge den bättre förutsättningar. Och hon arbetar hårt.

Nu ska nya planer göras för Crusader Ice och hans väg framåt.

 -Vi får se vad som händer nu. Men jag skulle så klart bli glad om det blir fler gånger. Jag känner att jag är supertaggad och har ett superteam med hästar med ”Sigge” (Crusader Ice), ”Sparven” (Flip´s Little Sparrow) i storform och så Thelma Hastak och superfina unghästar därhemma, säger Stephanie Holmén.

Hon passar också på att hylla kollegorna Irma Karlsson och Malin Baryard-Johnson som också tagit GP-segrar under helgen.

-Vilken girlpower och svenskhelg. Riktigt härligt!

Ingemar Hammarström och Captain Sparrow S slutade trea i klassen som vanns av Stephanie Holmén och Crusader Ice.

Fullständiga resultat i klassen hittas här.