Annons

    Hem / Aktuellt / 2022 / 5 / Svenska avancemang på världsrankinglistorna

Svenska avancemang på världsrankinglistorna

Det går bra för Sveriges toppryttare. Riktigt bra. Inte nog med att vi fortsatt har Peder Fredricson i ledning i hoppningen, har även flera svenska ryttare avancerat i dressyr, paradressyr och fälttävlan!

Hoppning

Målet om att bli bäst var tydligt. Och han lyckades i oktober förra året. Sedan dess har Peder Fredricson kunnat titulera sig som bäst i världen. När april månads ställning presenterades ligger han fortsatt i ledning med 3080 poäng. Strax därefter jagar Martin Fuchs från Schweiz som vann världscupfinalen med 3061 poäng. Henrik von Eckermann halkade därmed ner från andra till tredje plats med sina 2999 poäng.

Henrik von Eckermann-Glamour Girl.jpgHenrik von Eckermann ligger just nu på plats tre på världsrankinglistan. Foto: Jesper Zerman/Bildbyrån

Malin Baryard Johnsson ligger på plats 28 med 2013 poäng och Petronella Andersson på plats 82 med 1498 poäng.

Fullständig rankinglista hoppning

Dressyr

I dressyrens världsranking har Patrik Kittel slagit sig in på topp 10 med Touchdown (äg: sommarkvarn AB) efter fina framgångar, bland annat med femstjärnig Grand Prix-seger i Doha tidigare i vår. Ekipaget har avancerat från plats 12 till plats 10 med 2354 poäng. Strax därefter, med 2349 poäng är det återigen svenskt genom There Nilshagen på elfte plats. På plats 16 finns Juliette Ramel med 2297 poäng och på plats 43 ligger Antonia Ramel med 1909 poäng.

Patrik Kittel-Touchdown_Herning.JPG
Patrik Kittel ligger på tionde plats med Touchdown. Foto: Mille Lynæs/Torpol 

Ytterligare tre svenska ryttare finns med på topp-100 listan. Tinne Vilhelmson Silfvén ligger på plats 77 med 1783 poäng, Jeanna Högberg på plats 88 med 1718 poäng och Jacob Nörby Sörensen på plats 93 med 1697 poäng.

Etta på världsrankingen ligger tyska Jessica von Bredow-Werndl och TSF Dalera BB på 3149 poäng före danska Cathrine Dufour med 2829 poäng. Trea just nu är Charlotte Dujardin från Storbritannien på 2781 poäng.

Fullständig rankinglista dressyr

Paradressyr

I världsrankingen för paradressyr har vi Lena Malmström som bästa svensk. Genom fina framgångar, bland annat två tredjeplatser i de trestjärniga tävlingarna i Waregem i april, har hon avancerat från plats 37 till 27 med 1624 poäng.

Lena Malmström-Fabulous Fidelie_Tokyo_1000.jpg
Lena Malmström och Fabulous Fidelie i sin Paralympicsdebut. Foto: Simon Hastegård/Bildbyrån

Louise Etzner Jakobsson, som nyligen utsågs till Årets förebild på Parasportgalan, ligger på plats 37 med 1461 poäng.

Jens Lasse Dokkan från Norge leder just nu världsrankingen med 2057 poäng före Sara Morganti från Italien med 2048 poäng. Trea just nu är Rihards Snikus från Lettland med 2015 poäng.

Fullständig rankinglista paradressyr

Fälttävlan

I världsrankingen för fälttävlan har vi fem svenska ryttare på topp-100 listan. Bäst har det gått för Aminda Ingulfson med 217 poäng. Hon har avancerat från plats 53 till plats 45 från förra månaden, bland annat efter seger i fyrstjärnig klass i polska Strzegom i april med Joystick.

Amanda2-Nyhetsbild,slider1000x667.jpgAminda Ingulfson är bästa svensk på fälttävlansrankingen. Foto: Kim C Lundin

Sara Algotsson Ostholt ligger på plats 84 med 166 poäng, Amanda Staam ligger på plats 93 med 157 poäng och precis efter på plats 94 hittar vi Christoffer Forsberg med 156 poäng. Ludwig Svennerstål klarade precis topp-100 gränsen med 150 poäng.

I topp ligger Oliver Townend från Storbritannien med 517 poäng före tyska Michael Jung med 492 poäng och trea just nu är Tom McEwen från Storbritannien med 444 poäng.

Fullständig rankinglista fälttävlan

Två svenska tolfteplatser i ponny-EM

Dressyrryttaren Ronja Kardos på Brännornas Rigoletto tog sig nätt och jämt till den avslutande küren på ponny-EM i Polen. Väl där red hon ihop 72,98 prcent och slutade på tolfte plats.