Annons

    Hem / Aktuellt / 2022 / 5 / Svenska Ridsportförbundet i Riksdagen

Svenska Ridsportförbundet i Riksdagen

En god kontakt med politiker är avgörande för att ridsporten ska få bättre förutsättningar och ge fler chansen att utvecklas tillsammans med hästar. Svenska Ridsportförbundet har varit på plats i Riksdagen vid två tillfällen de senaste två veckorna.

Många av Svenska Ridsportförbundets medlemsföreningar jobbar redan idag med kommunpolitiker men inför valet 2022 lyfter vi blicken och vänder oss till de nationella politikerna. Det är dags för ridsporten att på allvar komma upp på den rikspolitiska agendan, att ställa krav och ta plats. Under maj har representanter från Svenska Ridsportförbundet varit på plats i Riksdagshuset vid två tillfällen.

Den 11 maj träffade förbundskapten Henrik Ankarcrona och kommunikations- och marknadschef Camilla Sand ”Riksdagens hästnätverk” för att tala om ledarskap och sportsliga framgångar likväl som ridskolans betydelse och behov.

Veckan därpå, den 18 maj, var Svenska Ridsportförbundet tillsammans med andra representanter från hästnäringen, åter på plats i Riksdagen för en så kallad ”Hästriksdag” där hästnäringens utveckling diskuterades. Ridskolerådgivare Anna Reilly höll en uppskattad presentation med fokus på ridskolorna, där bland annat ridskolans samhällsnytta och utmaningar lyftes fram.

Vidare var Svenska Ridsportförbundets ordförande Ulf Brömster på plats vid en partiutfrågning på Idrottens Hus den 27 april, där bland annat idrottsminister Anders Ygeman närvarade.

Svenska Ridsportförbundet har under många år bedrivit opinions- och påverkansarbete i olika former och av olika omfattning, bland annat framgångsrikt kring friskvårdsbidraget. Arbetet intensifieras nu som ett led av vår strategi Ridsport 2025. 

Under veckan har också ett par Riksdagspartier presenterat vallöften som rör hästnäringen.

- Vi är en miljon hästälskare i Sverige. Att partier nu presenterar förslag riktade till häst och ridsport bekräftar att hästnäringen är en viktig aktör, säger Anna Reilly.