Annons

    Hem / Aktuellt / 2022 / 5 / Svensk storslam i sportkörning

Svensk storslam i sportkörning

Vid helgens sportkörningstävlingar i danska Morkov gick segern till Sverige i hela fem klasser! Eva Ottosson vann parklassen för häst.

Tävlingarna genomfördes över tre dagar med de olika delmomenten dressyr, maraton och precision. På söndagen stod det klart att de svenska kuskarna tagit hem segern i fem av klasserna, dessutom blev det en rad andraplaceringar.

I childrenklassen segrade Ella Thorén, i juniorklassen vann Victoria Persson, i U-25 klassen gick segen till Oliver Sternhag.

ELLA THORÉN SWE children.jpg
Ella Thorén segrade i childrenklassen. Foto: Karolina Swärdh

OLIVER STERNHAG U25 2022.04.29 _KS-26.jpgOliver Sternhag vann U25-klassen. Foto: Karolina Swärdh

De svenska framgångarna slutar inte där, ytterligare fyra kuskar slutade på en strålande andra plats. Marian Sköld i klassen för singel häst, Elise Strauss tog andraplatsen i singel för ponny, Natali Hellberg blev tvåa i junior klassen och Sanna Manfredsson slutade på andraplats i U25 klassen.

Mer resultat och information här

Fullspäckat program vid Strömsholmsdagarna 2022

Äntligen är sommarens stora nationaldagstävlingar på Strömsholm tillbaka! Årets evenemang är fullspäckat med sport – SM i dressyr, paradressyr och final i Folksam Ponnyallsvenska är bara några av höjdpunkterna.