Annons

    Hem / Aktuellt / 2022 / 5 / Tolv lag klara för semifinal i Folksam Elitallsvenska

Tolv lag klara för semifinal i Folksam Elitallsvenska

I helgen fördelades semifinalplatserna i flera zoner i Folksam Elitallsvenska i hoppning. Tolv lag är nu klara för semifinalen i Strömsholm vecka 22.

Östra zonen

I zon Öst avgjordes omgång två och tre av Folksam Elitallsvenska på Sundbyholm under helgen. Strömsholms Ridsportförening, Föreningen Runsten Equestrians, Föreningen Skärsta Ridcenter, Jump Club Ridsportförening, Södertälje Ridklubb, Västerås Ryttarsällskap, Stora Wäsby Fältrittklubb och Stockholms Fältrittklubb gjorde upp.

På lördagen gick segern till Södertälje Ridklubb som var det enda laget som lyckades hålla nollan. Laget bestod av Madicken Fälting, Ella Littorin, Jennifer Bratt och Linda Heed. På andra plats kom Jump Club Ridsportförening som slutade på 4 fel totalt.

Fullständig resultatlista

På söndagen avgjordes omgång tre i en 1,40-hoppning. Tre semifinalplatser stod på spel. Segrade gjorde Strömsholms Ridsportförening på åtta fel i omhoppningen. Laget bestod av Stina Lilje, Ebba Danielsson, Joel Andersson och Py Jägerden. På andra plats kom Södertälje Ridklubb.

Fullständig resultatlista

När alla tre omgångar genomförst står det nu klart att Strömsholms Ridsportförening segrade i serien. Tillsammans med Södertälje Ridklubb som slutade tvåa, och Jump Club Ridsportförening är de nu klara för semifinalen i sommar. 

Mellersta zonen

I den mellersta zonen var det Åby Ridklubb, Värnamobygdens Ryttarförening, Föreningen Sportryttarna, Loviseholm Sporthästklubb Örebro, Vetlandaortens Ryttarförening, Växjöortens Fältrittklubb och Västerviksortens Ryttarförening som gjorde upp i omgång två och tre under helgen i Mantorp.

I omgång två segrade Västerviksortens Ryttarförening på totalt noll fel. I laget red Elin Karlfelt, Amanda Walder, Josefine Wengelin och Sophie Oberegger. Tvåa på Åby Ridklubb som slutade på fyra fel.

Fullständig reslutatlista

Omgång tre avgjordes under söndagen i en 1,40-hoppning. Där tog Åby Ridklubb hem segern med fyra fel totalt. I laget red Paula Unghanse, Elin Lundin, Emma Falk och Siri Swärd. På andra plats kom Loviseholm Sporthästklubb.

Fullständig resultatlista

I den totala ställningen gick segern till Åby Ridklubb, andraplatsen till Loviseholm Sporthästklubb och tredjeplatsen till Västerviksortens Ryttarförening. De tre lagen är klara för semifinalen i Strömsholm.

Totalsegrare Mellersta Zonen1.jpg
Åby Ridklubb är klara för semifinal. Foto: Margareta Johansson

Södra zonen

Det var även dags för omgång två och tre i den södra zonen under helgen. Malmö Civila Ryttareförening, Österlens Ridklubb, IM Sportriders Ryttarförening, Dagstorportens Ryttarförening, Skyrup Country Club Ryttarförening, Fjälkestads Ridklubb, Vellinge Hästsportförening och Flyinge Hästsportklubb gjorde upp i Henriksdal.

Segern i andra omgången på lördagen gick till IM Sportriders Ryttarförening. De slutade på noll fel och gjorde upp i omhoppning. De hade hundradelarna på sin sida genom snabba ritter från Anders Wemlert, Madeleine Larsen, Sebastian Andersson och Erik Nordström. På andra plats kom Malmö Civila Ryttareförening.

Fullständig resultatlista

Omgång tre avgjordes på söndagen i en 1,40-hoppning. Segern gick till Österlens Ridklubb som slutade på åtta fel i grundomgången. I laget red Ingemar Hammarström, Selma Hammarström, Olof Smith och Peder Fredricson. På andra plats kom Malmö Civila Ryttareförening.

Fullständig resultatlista

De tre bästa lagen efter alla omångar i den södra zonen blev Malmö Civila Ryttareförening, Österlens Ridklubb och IM Sportriders Ryttarförening.

Västra zonen

I den västra zonen står det redan klart att det är Billdals Ridklubb, Harplinge Ridklubb och Hagens Ryttarförening som är klara för semifinal. Nu återstår endast omgång två och tre i den norra zonen innan det står helt klart vilka lag som tar sig till semifinalen i Strömsholm i sommar.

Aktuell ställning
Tävlingsplatser och datum

Nations Cup i dressyr och hoppning till helgen

Under midsommarhelgen avgörs femstjärniga hopp- och dressyrtävlingar med FEI Nations Cup i Rotterdam. Sverige ställer upp med lag i båda disciplinerna. Här hittar du mer information.