Annons

    Hem / Aktuellt / 2022 / 5 / Ytterligare 15 miljoner kronor i återstartsstöd till ridsporten

Ytterligare 15 miljoner kronor i återstartsstöd till ridsporten

Idrotten tilldelas nu ett tredje paket med stödpengar för återstart efter pandemin, där ridsporten tilldelas drygt 15 miljoner kronor.

Riksidrottsstyrelsen har fattat beslut avseende återstartstöd, skriver Riksidrottsförbundet i ett pressmeddelande. Ridsporten tilldelas drygt 15 miljoner kronor i stöd. Syftet med återstartsstödet är enligt RF att stimulera uppstart av verksamhet efter pandemin där stödet ska ge idrottsrörelsen möjlighet att rekrytera, återrekrytera och behålla medlemmar.

-Det har varit stort sug efter det återstartsstöd som ridsporten fått tidigare så detta är ett välkommet tillskott och jag ser fram emot att se verksamheten komma tillbaka till tidigare nivåer, säger Svenska Ridsportförbundets ordförande Ulf Brömster.

Totalt fördelas 500 miljoner kronor till idrotten i återstartsstöd denna tredje runda, där bland annat totalt 300 miljoner kronor fördelas till specialidrottsförbundens återstartsplaner och totalt 50 miljoner kronor går till elitverksamhet till ”eliten under den absoluta eliten”, skriver RF.

Riksidrottsstyrelsen beslutade även att avsätta 120 miljoner kronor i kompensationsstöd för verksamhet och evenemang mellan 23 december 2021 och 8 februari 2022, där beslut per förening och förbund tas kommande vecka.

Nations Cup i dressyr och hoppning till helgen

Under midsommarhelgen avgörs femstjärniga hopp- och dressyrtävlingar med FEI Nations Cup i Rotterdam. Sverige ställer upp med lag i båda disciplinerna. Här hittar du mer information.