Annons

    Hem / Aktuellt / 2022 / 6 / Peder avrundade helgen med en tredjeplats

Peder avrundade helgen med en tredjeplats

Helgens femstjärniga tävlingar på Stockholms Stadion avrundades på söndagen med en 1,55-hoppning. Peder Fredricson och Catch Me Not S tog hand om tredjeplatsen.

Under helgens fullspäckade tävlingar har de svenska ekipagen levererat en rad fina placeringar. Vid söndagens avslutande 1,55-hoppningen startade 33 ekipage, nio var felfria och tog sig till omhoppning.

Petronella Andersson och Cassina Z var felfria och först ut i omhoppningen. Dessvärre föll två bommar och ekipaget slutade på åtta fel och en nionde plats.

Peder Fredricson och Catch Me Not S levererade en felfri och snabb omhoppning och tiden räckte till en tredjeplats, efter Irland och Bertram Allen som tog hand om segern och Daniel Deusser från Tyskland på andra plats.

- Han hoppade bra men i omhoppningen hade jag velat ha ett galoppsprång mindre mellan tvåan och trean. Jag är väldigt nöjd med mina hästar den här helgen, både Catch Me Not S och H&M All In är i väldigt fin form, säger Peder Fredricson efter ritten och hyllar ännu en gång den svenska publiken.

Henrik von Eckermann och Glamour Girl slutade på fyra fel i grundomgången vilket innebar en tionde plats.

RESULTAT

1,55-hoppning med omhoppning: 1) Bertram Allen, Irland, Pacino Amiro, 0+0 fel, 35,92 sek 2) Daniel Deusser, Tyskland, Jasmien vd Bisschop, 0+0, 35,96 3) Peder Fredricson, Sverige, Catch Me Not S, 0+0, 36,28 9) Petronella Andersson, Sverige, Cassina Z, 0+8, 37,95 10) Henrik von Eckermann, Sverige, Glamour Girl, 4, 73,14

Fullständig resultatlista

Henrik tvåa

Tidigare på söndagen avgjordes en 1,50-hoppning med 32 startande ekipage. Med endast fyra hundradelar efter ettan Derin Demirsoy fick Henrik von Eckermann och Glamour Girl ta emot andraplatsen. Det blev ytterligare svenska placeringar genom Malin Baryard Johnsson och El Barone 111 Z som slutade på tionde plats och Jens Fredricson på Karmel van de Watering som slutade tolva.

RESULTAT

1,50-hoppning med tidshoppning: 1) Derin Demirsoy, Turkiet, Elzas, 0 fel, 59,92 sek 2) Henrik von Eckermann, Sverige, Glamour Girl, 0, 59,96 3) Scott Brash, Storbritannien, Hello Shelby, 0, 60,40 10) Malin Baryard Johnsson, Sverige, El Barone 111 Z, 0, 69,02 12) Jens Fredricson, Sverige, Karmel van de Watering, 0, 69,62

Fullständig resultatlista

Nations Cup i dressyr och hoppning till helgen

Under midsommarhelgen avgörs femstjärniga hopp- och dressyrtävlingar med FEI Nations Cup i Rotterdam. Sverige ställer upp med lag i båda disciplinerna. Här hittar du mer information.