Annons

    Hem / Aktuellt / 2022 / 6 / Återstartsstöd slut, ny chans kommer

Återstartsstöd slut, ny chans kommer

Det återstartsstöd som ridsportens föreningar kunnat söka har varit mycket populärt och är nu helt slut. En ny chans att söka stöd kommer lite längre fram.

Förbundets tävlingsverksamhet har de senaste årens pandemi påverkats mycket med inställda eller begränsade tävlingar och landets ridskolor har inte kunnat fungera som den viktiga mötesplats de vanligtvis är. Återstartsstödet från Riksidrottsförbundet ger föreningar chansen att bygga upp sin verksamhet igen och det har varit högt tryck på ansökningarna om stöd.

För Svenska Ridsportförbundets medlemsföreningar har det funnits pengar att söka för återstart av tävlingsverksamhet samt återstart av breddverksamhet. Dessa pengar är nu slut. Däremot kommer en ny chans för föreningar att söka pengar lite längre fram då idrottsrörelsen nyligen fått besked om ytterligare återstartsstöd.

Två svenska tolfteplatser i ponny-EM

Dressyrryttaren Ronja Kardos på Brännornas Rigoletto tog sig nätt och jämt till den avslutande küren på ponny-EM i Polen. Väl där red hon ihop 72,98 prcent och slutade på tolfte plats.