Annons

    Hem / Aktuellt / 2022 / 6 / Internationell veterinärkonferens i Sverige

Internationell veterinärkonferens i Sverige

Nästa vecka är det dags för en internationell veterinärkonferens i Uppsala. Flera personer knutna till Svenska Ridsportförbundet är plats och på agendan står bland annat ett anförande av Peder Fredricson om att rida hästar barfota.

Konferensen i Uppsala är den 11:e upplagan av the International Conference on Equine Exercise Physiology (ICEEP). Under drygt en vecka väntas forskare, veterinärer och andra intressenter utbyta kunskap och idéer. Det är ett späckat schema som väntar och en rad olika ämnen kommer att avhandlas. Se hela programmet HÄR.

- Jag ser verkligen fram emot konferensen, det ska bli spännande att följa forskningsfronten och se vad som hänt på de 40 år sedan jag var på den första ICEEP i Oxford 1982 och när vi själva ordnade den tredje ICEEP i samband med Ryttar-VM 1990. Jag ser fram emot intressanta samtal och diskussioner, inte minst Peders inslag om barfotaridning, säger Peter Kallings, förbundsveterinär på Svenska Ridsportförbundet.

Två svenska tolfteplatser i ponny-EM

Dressyrryttaren Ronja Kardos på Brännornas Rigoletto tog sig nätt och jämt till den avslutande küren på ponny-EM i Polen. Väl där red hon ihop 72,98 prcent och slutade på tolfte plats.