Annons

    Hem / Aktuellt / 2022 / 6 / Svenska Ridsportförbundet i möte med landsbygdsministern
Landsbygdsminister Anna-Caren Sätherberg besöker Strömsholm.

Svenska Ridsportförbundet i möte med landsbygdsministern

Svenska Ridsportförbundet arbetar för att ridsporten ska få bättre förutsättningar. På torsdagen träffade vi landsbygdsminister Anna-Caren Sätherberg i Strömsholm för ett samtal om vår fantastiska sport och de utmaningar ridsporten står inför.

Representanter från Svenska Ridsportförbundet, däribland ordförande Ulf Brömster, välkomnade på torsdagen tillsammans med Hästnäringens Nationella Stiftelse (HNS), LRF Häst samt Hallstahammars kommun landsbygdsminister Anna-Caren Sätherberg och riksdagsledamot Åsa Eriksson till Strömsholm. Presentationer och diskussioner om ridsportens möjligheter och utmaningar stod på agendan. Besöket bjöd även på en rundtur på Ridskolan Strömsholm, som är en av hästnäringens tre riksanläggningar, där besökarna fick se gula och vita ridhuset samt vita stallet. 

AnnaCaren Sätherberg-Simon 4 220609 RT.jpg

                                                                             Foto Roland Thunholm

Svenska Ridsportförbundet gav ministern bland annat en inblick i vad ridsporten kan tillföra samhället, där ridsporten ger ett viktigt bidrag vid samhällsutmaningar som integration, stillasittande och psykisk ohälsa. Ulf Brömster tydliggjorde också vilka utmaningar ridsporten, och framförallt ridskolorna, står inför, där ridskolorna brottas med brist på både ridskolehästar och ridlärare, slitna anläggningar, långa köer och stigande kostnader som försvårar för oss att erbjuda en ridsport för alla. Vidare lyfte han vikten av att ridsporten inte missgynnas jämfört med andra anläggningsidrotter när stöd fördelas. LRF Häst informerade om den ökade kostnadsbild som hästnäringen nu möter medan HNS berättade mer om hästnäringens bidrag till landsbygdsutveckling och riksanläggningarnas betydelse för hästnäringen. 

-Häst skapar attraktivitet i landsbygden, konstaterade Anna-Caren Sätherberg.

-Det var ett bra och givande möte där vi berättade mer om ridsporten och lyfte fram att ridsporten behöver bättre förutsättningar för att kunna bidra ännu mer till samhället, säger Svenska Ridsportförbundets ordförande Ulf Brömster.

-Tillsammans med HNS och LRF Häst gav vi ministern en bred bild av hästnäringen.

Svenska Ridsportförbundet har, som en del av strategin Ridsport 2025, under 2022 inlett en ökad dialog med de nationella politikerna i syfte att ridsporten ska få bättre förutsättningar.

Anna-Caren Sätherberg-Ulf Brömster 2 220609 RT (002).jpgFoto Roland Thunholm      

Dags för final i Folksam Elitallsvenska

På söndag avgörs finalen i Folksam Elitallsvenska och äntligen är publiken tillbaka på läktarna!