Annons

    Hem / Aktuellt / 2022 / 6 / Sverige klara för final i Nations Cup EEF-serien

Sverige klara för final i Nations Cup EEF-serien

Under midsommarhelgen avgjordes Nations Cup i Longines EEF Serie, nationshoppningsserien i div 2, i Frankrike. Sverige slutade på fjärde plats och har nu säkrat en finalplats!

I den magnifika arenan i Deauville i Frankrike gjorde tio lag upp i nationshoppningen som gick i två rundor över 1,50-hinder.

I Sveriges lag red Erika Lickhammer-Van Helmond och Hejsedal NI (äg: Lulav Group LLC) som red felfritt i första omgången och hade fyra fel i omgång två.

Stephanie Holmén var andra ryttare ut tillsammans med H&M Crusader Ice (äg: Grevlundagården i Vitaby AB/Half Horse AB) som hade fyra fel i första omgången och som avslutade på topp med en felfri ritt i omgång två.

Erica Swartz red också för Sverige tillsammans med Madonna (äg: Cecilia Swartz) och hade åtta fel i första omgången men avrundade också tävlingarna med en felfri ritt i omgång två.

Sist ut i laget var Jonna Ekberg och Calypso de Beaufour (äg: Irena Nicovic) som hade fyra fel i första omgången och noll fel i omgång två.

Totalt slutade Sveriges lag på åtta fel, vilket räckte till en fjärdeplats efter Belgien som segrade, Spanien på andraplats och Irland på tredje plats. De fyra lagen, inklusive Portugal som slutade femma, är nu klara för finalen i Warszawa som avgörs den 8-11 september. Ytterligare fem lag kvalar i Budapest nästa vecka i semifinal två.

Fullständig resultatlista

nationscupifrankrike.jpg

Dags för EM i sportkörning för unga kuskar

Mästerskapen haglar tätt denna sommar. Just nu pågår EM i sportkörning för unga kuskar i Ungern.