Annons

    Hem / Aktuellt / 2022 / 7 / Niklas Arvidsson ATG-vinnare på Åby

Niklas Arvidsson ATG-vinnare på Åby

Den populära hoppserien ATG Riders League är tillbaka för en ny säsong. Niklas Arvidsson tog chansen att sätta VM-ryttarna på plats och vann 1.50-klassen.

LÖRDAG

Carolina Andersson startade först med Cruzier J och red felfritt. Det var nog få som trodde att det kunde vara en vinnarrunda men den ena efter den andra försökte slå tiden utan att lyckas. Anna Persson på Camelon var nära när hon gick i mål på samma tid, 44, 20 sekunder, men tyvärr föll en bom.

NiklasA_400.jpg
Niklas Arvidsson Foto: Mia Nilsson

Det krävdes en mästerskapsmedaljör för att slå tiden, ingen mindre än Peder Fredricson på åttaåriga Expression From Second Life Z gick i mål på 43,60. Å andra sidan är det inte varje dag man har möjlighet att slå en mångfaldig mästerskapsmedaljör men Niklas Arvidsson tog chansen. Med Hotmail var han felfri och tjugotre hundradelar snabbare än Peder.

Vinnaren i ATG Riders Leauge Winning Round får 50 000 kronor. Niklas som dessutom vann både sitt heat och winning round belönades med 10 000 kronor extra för det.

Kajsa B2_besk.jpg1.35-klassen vanns av Kajsa Björe på Ballyshan Copa Cabana. Foto: Mia Nilsson

Kompletta resultat

VM-ryttare i startfältet i säsongspremiären av ATG Riders League

Den populära hoppserien ATG Riders League är tillbaka för en ny säsong. Och startfältet är starkare än någonsin med inte mindre än tre VM-ryttare på plats 28-30 juli när första deltävlingen avgörs på Åby Arena i Mölndal, strax utanför Göteborg.

Peder Fredricson, Malin Baryard Johnsson och Jens Fredricson ställer upp i ATG Riders League 150-tour som inleds med kval på torsdag 28 juli. Peder Fredricson är också anmäld i 135-touren.
–  Det betyder otroligt mycket att vi har sådana här fina tävlingar av högsta klass på hemmaplan i Sverige, säger förbundskapten Henrik Ankarcrona.

Det ligger helt i linje med vår utvecklingsplan för svensk hoppning.

Åby Arena, som vuxit fram på Åbytravet i Mölndal, är en av flera nyare ridsportarenor med bra underlag och högklassiga faciliteter. Tillsammans med nationella serier som ATG Riders League, som erbjuder höga prispengar och bra tävlingsupplägg, bidrar det starkt till den nationella hoppsportens utveckling.

–  Det ligger helt i linje med vår utvecklingsplan för svensk hoppning. Om vi ska fortsätta vara världsledande krävs bra tävlingar av hög kvalitet på hemmaplan så att vi kan bygga underifrån och förbereda ryttarna här hemma för större uppdrag, menar Ankarcrona.

Tävlande ungdomar behöver ha schyssta förebilder.

 – Bröderna Fredricson och Malin Baryard Johnsson är några av ridsportens främsta stjärnor och förebilder. Att ryttare på den nivån deltar i ATG Riders Leauge är ytterligare ett bevis på att det här är en både bra och viktig satsning. Tävlande ungdomar behöver ha schyssta förebilder. Det här startfältet innebär en kanonstart för den här säsongen, säger Maria Guggenberger, Hållbarhetschef på ATG.

Så går det till

ATG Riders Leagues upplägg skiljer sig från vanliga klasser då tävlingarna avgörs i ett antal heat på två olika höjder, 135 och 150. Publiken bjuds på fartfyllda ritter när toppryttarna slåss om att vinna heaten, som alltid rids på en lördag. Ekipagen med minst antal fel och som är snabbast går vidare till lördagskvällens finaler, där det finns gott om prispengar att hämta. Under säsongen samlar ryttarna poäng i de olika delfinalerna där de bästa tar sig hela vägen till den stora finalen under Gothenburg Horse Show.

Klasserna sänds live på Equisport och på ATG Live

Westcoast Equestrian Week

ATG Riders League på Åby Arena är en del av satsningen Westcoast Equestrian Week, en fullspäckad sommarvecka på Åbytravet med tävlingar i både hoppning och dressyr. Tävlingarna bjuder också på ett mässområde med festivalkänsla där publiken kan äta och dricka gott, shoppa det senaste inom sporten eller ta med hela familjen till ett Family Fun-område.

Läs mer om Westcoast Equestrian Week

ATG Riders League säsongen 2022/2023

2022
28-30 juli Equine Club West Ridsportförening, Åby Arena i Mölndal
Vecka 35 Åby Ridklubb, Norrköping
Vecka 37/38 Sundbyholm Horse Center, Eskilstuna
Vecka 44 Horse Event HF, Elmia Jönköping
Vecka 49 Flyinge Hästsportklubb

2023
Vecka 6 Borås Fältrittklubb
Vecka 8 Gothenburg Horse Show, final

Fälttävlanslaget rider NC i Frankrike

Sverige ligger tvåa i halvtid av FEI Eventing Nations Cup, inför helgens tävling i Has du Pin, Frankrike. En NC-tävling till återstår innan VM i Pratoni, Italien.