Annons

    Hem / Aktuellt / 2022 / 8 / Nytt landslag i hoppning

Nytt landslag i hoppning

Hopplandslaget har uppdaterats med nya namn där trupperna också utökats. Även kriterierna för att ingå i landslagstrupperna har uppdaterats.

A-truppen har utökats med ett nytt ryttarnamn och innehåller nu elva ryttare då Wilma Hellström tillkommit.

I B-truppen är det en hel del ändringar då truppen ökat till elva ryttare från tidigare nio. Nya ryttare här är Jonna Ekberg, Irma Karlsson, Erika Lickhammer-van Helmond, Fredrik Spetz och Alice Tapper. Annika Axelsson och Antonia Pettersson-Häggström har lämnat B-truppen.

A-truppen består av ekipage som är aktuella för mästerskap. De ska ha presterat flertalet jämna resultat på CSI5*/CSIO5* nivå under de senaste 12 månaderna där utomhusresultat prioriteras. För B-truppen är kriterierna att ekipage ska vara aktuella för CSIO tävlingar och ha presterat flertalet jämna resultat på lägst CSI3*GP nivå under de senaste 12 månaderna där utomhusresultat prioriteras.

I hoppningens landslagstrupp ingår också en utvecklingsgrupp och en observationsgrupp.

HÄR finns hoppningens landslag 2022

Svensk ungdomsledarmodell exporteras utomlands

Svenska Ridsportförbundet lägger stor vikt vid ungas engagemang och ledarskap där unga utgör en stor och viktig resurs för förbundet. Nu lanserar europeiska ridsportförbundet EEF ett nytt ungdomsledarprogram baserat på vår svenska ungdomsledarkurs.