Annons

    Hem / Aktuellt / 2022 / 8 / Syskonen Hansson dominerade ponny-SM i hoppning

Syskonen Hansson dominerade ponny-SM i hoppning

När Folksam SM i hoppning på Sundbyholm avslutades med ponnyklasserna var det syskonen Jonathan och Mathilda Hansson som stal showen genom att vinna alla guldmedaljer som stod på spel.

Det blev full pott för syskonen Hansson när Folksam SM i hoppning avgjordes under helgen. 

Lillebror Jonathan Hansson gick sist ut av de 20 B-ponnyer som kvalat till finalen. Tillsammans med segervane Stald Fox’s Mr Fox var han tvungen att sätta nollan för att vinna, ett nedslag skulle innebära omhoppning mot tre andra ekipage. Resultatet: noll fel och ett välförtjänt SM-guld. Däremot blev det en spännande omhoppning om övriga medaljer i kategori B där Noomi Skobe Rosén tog hand om silvermedaljen efter att ha varit enda felfria i omhoppningen. Snabbaste av alla var Selma Gustafsson Thelin men ett nedslag resulterade i brons. 

I kategori C gällde det för Mathilda Hansson att hålla nerverna i styr som sista startande. Storasyster Hansson var 34 hundradelar över maxtiden men det blev en felfri ritt och guldmedalj med skimmelvalacken Unsphinx D’hurl ’Vent. Silvret gick till Leiah Cissig som ridit felfritt under hela SM-veckan, men där ett tidsfel i de två första omgångarna förstörde guldchanserna. Bronset gick till Nellie Fredin som var felfri i finalen men hade ett nedslag med sig från den andra omgången. 

I kategori D hade Mathilda Hansson råd med ett nedslag när hon gick in som sista startande på banan med Electra. Men ekipaget var inte i närheten av vare sig någon bom eller maxtiden och dagens tredje SM-guld till familjen Hansson var bärgat. Silver gick till Rachel Törnblom medan Loviza Ardenmark tog hand om bronset efter omhoppning.

Och därmed kunde årets Folksam SM i hoppning på Sundbyholm summeras. Härligt väder, fina ritter av duktiga ryttare, ponnyer och hästar. Dessutom med en stor publik som entusiastiskt hejade på, trots att ett visst VM i Herning avgjordes samtidigt.

kat B-medaljörer-1500.jpgSM-medaljörer kat B. Foto: Pernilla Hägg.

Resultat Folksam hopp-SM, kat B: 
1) Jonathan Hansson, Flyinge Ryttarförening, Stald Fox’s Mr Fox
2) Noomi Skobe Rosén, Föreningen Mantorpsryttarna, Little Miss Magic 
3) Selma Gustafsson Thelin, Jump Club Ridsportförening, LLS Easy Peasy

Kat C-medaljörer-1500.jpg
SM-medaljörer kat C. Foto: Pernilla Hägg.

Resultat Folksam hopp-SM, kat C: 
1) Mathilda Hansson, Flyinge Ryttarförening, Unsphinx D’hurl ’Vent
2) Leiah Cissig, Billdals Ridklubb, Woodfield Night Light
3) Nellie Fredin, Munka Ljungby Ridklubb, Sienna Dusky Sky

kat D-medaljörer-1500.jpg
SM-medaljörer kat D. Foto Pernilla Hägg. 

Resultat Folksam hopp-SM, kat D:
1) Mathilda Hansson, Flyinge Ryttarförening
2) Rachel Törnblom, Jump Club Ridsportförening, Helga TH.O.
3) Loviza Ardenmark, Skabersjöortens Ryttarförening, Killegar Cloonisle Hope

Alla resultat i Folksam hopp-SM på Sundbyholm finns HÄR.

Svensk ungdomsledarmodell exporteras utomlands

Svenska Ridsportförbundet lägger stor vikt vid ungas engagemang och ledarskap där unga utgör en stor och viktig resurs för förbundet. Nu lanserar europeiska ridsportförbundet EEF ett nytt ungdomsledarprogram baserat på vår svenska ungdomsledarkurs.