Annons

    Hem / Aktuellt / 2022 / 8 / Bälinge Ryttarförening vinner Ridborgarmärkets andra etapp

Bälinge Ryttarförening vinner Ridborgarmärkets andra etapp

Ridsportklassikern Ridborgarmärket avgörs i fyra etapper, där det nu står klart att Bälinge Ryttarförening tagit hem kampen om etapp två.

I över 40 år har Ridborgarmärket lockat märkestagare landet över. Årets tävling är öppen mellan den 15 mars och den 31 oktober 2022 då det gäller för föreningarna att få så många som möjligt att ta märket. Första etappen vanns av Lilla Edets Ridklubb och i andra etappen, som pågick maj-juli, segrade alltså Bälinge Ryttarförening som vinner ett koppelräck med vattenmatta från Ydre-Grinden. Den förening som tar hem hela tävlingen vinner ett hinderpaket värt 35 000 kronor.

- Vi har en väldigt engagerad förening, man drar med sig alla man känner, säger Bälinges ”Ridborgarmärkesbas” Kim Johansson Hjort, som ansvarat för märkestagningen och berättar att ett utbrott av smitta satte stopp för föreningens märkestagning 2021.
- I år är vi supertaggade och bara kör. Vi har en sån sammanhållning, kanske på grund av det vi var med om ifjol, säger hon.

"Det har varit superpoppis" 

Bälinge har jobbat med Ridborgarmärket utifrån olika delmål, där första etappen framförallt handlade om att få i stort sett alla lektionselever att ta märket. Under etapp två har föreningen använt sig mycket av sociala medier för att sprida information om återkommande events med märkestagning.  

- Det har varit superpoppis. Det har varit så roligt att se alla som kommer, vissa som kanske aldrig suttit på en häst, säger Kim Johansson Hjort.

Bälinge RF Ridborgarmärket vinnare etapp 2 2022.jpg
Foto: Bälinge Ryttarförening

Alla föreningar som är anslutna till Svenska Ridsportförbundet får genomföra märkestagning för Ridborgarmärket och det finns flera olika sätt att ta märket på, utifrån ryttarens förutsättningar och förkunskaper. Man kan till exempel skritta 200 meter, rida ett lite längre program i alla tre gångarter eller samla ihop sin ridgrupp och rida Ridborgarkadriljen som finns i tre olika svårighetsgrader.

Pallplats tog Malin mot GCT-toppen när avgörandet är nära

Efter tredje plats i New Yorks GP är Malin Baryard Johnsson 26 poäng från pallen i totalrankingen på Global Champions Tour. En tuff omhoppning krävdes för en finfin klättring.