Annons

    Hem / Aktuellt / 2022 / 8 / Ha koll på FEI:s nya hälsoregler

Ha koll på FEI:s nya hälsoregler

Vid årsskiftet introducerade det internationella förbundet FEI nya hälsoregler för hästar som tävlar vid FEI-event världen över. Från och med september blir det påföljder för den som bryter mot dessa regler.

De nya reglerna introducerades av FEI den 1 januari i år efter fjolårets stora utbrott av EHV-1 i Europa. FEI skriver att reglerna är livsviktiga för hälsan och välfärden för hästar som deltar i FEI-evenemang då risken för ett utbrott av smittsamma sjukdomar minskas. Påföljder för den som inte följer reglerna är redan på plats för hästar som tävlar vid FEI-evenemang i Europa och med start 1 september blir det påföljder vid FEI-evenemang världen över.

Kortfattat handlar de nya reglerna om att tempa hästen två gånger om dagen dagarna innan ankomst till ett FEI-evenemang samt två gånger om dagen under evenemanget. Mätningarna ska föras in i appen FEI HorseApp där även ett hälsocertifikat ska fyllas i.

Mer information hittas på FEI:s hemsida: Horse Health Requirements.

Dags för EM i sportkörning för unga kuskar

Mästerskapen haglar tätt denna sommar. Just nu pågår EM i sportkörning för unga kuskar i Ungern.