Annons

    Hem / Aktuellt / 2022 / 8 / Ha koll på FEI:s nya hälsoregler

Ha koll på FEI:s nya hälsoregler

Vid årsskiftet introducerade det internationella förbundet FEI nya hälsoregler för hästar som tävlar vid FEI-event världen över. Från och med september blir det påföljder för den som bryter mot dessa regler.

De nya reglerna introducerades av FEI den 1 januari i år efter fjolårets stora utbrott av EHV-1 i Europa. FEI skriver att reglerna är livsviktiga för hälsan och välfärden för hästar som deltar i FEI-evenemang då risken för ett utbrott av smittsamma sjukdomar minskas. Påföljder för den som inte följer reglerna är redan på plats för hästar som tävlar vid FEI-evenemang i Europa och med start 1 september blir det påföljder vid FEI-evenemang världen över.

Kortfattat handlar de nya reglerna om att tempa hästen två gånger om dagen dagarna innan ankomst till ett FEI-evenemang samt två gånger om dagen under evenemanget. Mätningarna ska föras in i appen FEI HorseApp där även ett hälsocertifikat ska fyllas i.

Mer information hittas på FEI:s hemsida: Horse Health Requirements.

Top 10 Dressage blir Lövsta Top 10 Dressage 2022

Top 10 Dressage har sedan 2017 genomförts under Sweden International Horse Show och är en av världens viktigaste och mest prestigefyllda dressyrtävlingar. Nu tar SIHS och Lövsta Stuteri tävlingen vidare och 2022 blir tävlingen Lövsta Top 10 Dressage.