Annons

    Hem / Aktuellt / 2022 / 8 / Hästvälfärdsrådet ordförande huvudtalare på hästsportkonferens

Hästvälfärdsrådet ordförande huvudtalare på hästsportkonferens

Det är inte bara ridsport-VM som pågår just nu utan i England samlas denna vecka världsledande forskare inom hästsportvetenskap för konferensen the International Equitation Science Conference. Hästvälfärdsrådets ordförande är en av huvudtalarna.

Det är 18:e gången som konferensen anordnas av the International Society for Equitation Science. Årets konferens hålls den 9-12 augusti på Hartpury University i England med temat “Succeed with Science: Performance, Practice and Positive Partnerships.” Veckan bjuder på ett fullspäckat program med diskussioner och föreläsningar om ämnen och forskning som rör människa-häst-interaktioner och hästvälfärd.

Bland huvudtalarna märks Göran Dalin, ordförande i Svenska Ridsportförbundets Hästvälfärdsråd och även ledamot i förbundsstyrelsen. Svenska Ridsportförbundets utvecklingssamordnare Marcus Lundholm är också på plats. Göran talade på onsdagen om hur förbundet arbetar för att minska gapet mellan hästvälfärdsforskning och praktisk tillämpning. Han berättade om den modell som Svenska Ridsportförbundet arbetar efter när det gäller hästvälfärd: de fem domänerna. Denna modell strävar efter att säkerställa hästens välfärd utifrån utfodring, fysisk miljö, hälsa, beteende och mental hälsa. Hästvälfärd är en central del av Svenska Ridsportförbundets strategi och ska prägla all verksamhet inom ridsporten.

- Sverige är framstående inom hästvälfärd och jag är stolt över att berätta om det arbete vi gör inom Svenska Ridsportförbundet och Hästvälfärdsrådet. Det är också mycket givande att träffa kollegor från andra länder och få nya insikter och idéer om hur vi ska arbeta vidare, säger Göran Dalin.

Göran Dalin.png
Göran Dalin på the International Equitation Science Conference i England. Foto: SvRF.

Läs mer om de fem domänerna i Häst & Ryttare.
Läs mer om konferensen HÄR

Svensk ungdomsledarmodell exporteras utomlands

Svenska Ridsportförbundet lägger stor vikt vid ungas engagemang och ledarskap där unga utgör en stor och viktig resurs för förbundet. Nu lanserar europeiska ridsportförbundet EEF ett nytt ungdomsledarprogram baserat på vår svenska ungdomsledarkurs.