Annons

    Hem / Aktuellt / 2022 / 8 / Maria Gretzer i Mästarnas Mästare

Maria Gretzer i Mästarnas Mästare

Hopplegendaren Maria Gretzer är en av deltagarna i nästa säsong av SVT:s Mästarnas Mästare, som sänds våren 2023.

Nu har SVT avslöjat vilka tio idrottsprofiler som kommer att delta i Mästarnas Mästare 2023 och nästa säsong bjuder på ett starkt startfält med namn som Charlotte Kalla, Anja Pärsson, Nils van der Poel – och ridsportens egen Maria Gretzer.

-Maria Gretzer! Ridsport! Hoppning! utropar hon i ett klipp SVT lagt ut på sin hemsida.

Alldeles nyss hörde vi Maria Gretzer som expertkommentator i Radiosporten under ridsport-VM och snart får vi alltså också se henne i TV-rutan, i ett helt annat sammanhang. Maria, som är född 1958 i Örebro, är en av svensk ridsports mest kända namn efter en framgångsrik karriär som hoppryttare där hon under 90-talet tillhörde den absoluta världseliten. Hon har även bland annat varit förbundskapten för det svenska hopplandslaget och tränare för landslaget i fälttävlan.

Programmet spelas in under september i Montenegro och sänds i SVT under våren 2023. Mästarnas Mästare 2023 utgör 15:e säsongen av det populära programmet och det är inte första gången en ridsportprofil syns i programmet då fyrspannskusken Tomas Eriksson var med i Mästarnas Mästare 2021.

Svensk ungdomsledarmodell exporteras utomlands

Svenska Ridsportförbundet lägger stor vikt vid ungas engagemang och ledarskap där unga utgör en stor och viktig resurs för förbundet. Nu lanserar europeiska ridsportförbundet EEF ett nytt ungdomsledarprogram baserat på vår svenska ungdomsledarkurs.