Annons

    Hem / Aktuellt / 2022 / 8 / Snart dags för Granngårdens Riksmästerskap

Snart dags för Granngårdens Riksmästerskap

Vilka blir Riksmästare 2022? Denna vecka gör hoppryttare från hela landet upp om segern i den populära tävlingen Granngårdens Riksmästerskap. Klasserna går från LB för ponny till 1,30 för häst den 4-7 augusti på Sundbyholm.

Granngårdens Riksmästerskap fokuserar på att lyfta bredden inom ridsporten där hoppryttare ges chansen att delta i en rikstäckande tävling i lätta och medelsvåra klasser. Det är femte året i följd som Granngården arrangerar Riksmästerskapet tillsammans med Svenska Ridsportförbundet och Sundbyholm Horse Center. För ponnyryttarna går mästerskapet i klasserna Lätt B och Lätt A medan det för hästekipagen handlar om 1,10 och 1,20 samt 1,30.

- Granngården vill möta behoven hos landets ryttare. Alla med hästen som livsstil och passion. Det gäller allt från utrustning för häst och ryttare med stort fokus på kvalitet, komfort och säkerhet, till brett sortiment av foder som bidrar till sunda och välmående hästar. Där är Riksmästerskapet en viktig del. En tävling för alla, säger Emilia Sahlén, försäljningschef och ansvarig för ridsportsatsningen på Granngården.

Fjolårets segrare i startfältet

Under veckan ordnas kvalklasser medan det på söndag, den 7 augusti, är dags för final och tävlingarna inkluderar också Granngården Riksmästerskap Inverkansridning för ponny och children. Flera av fjolårets vinnare väntas vara på plats för att försvara sin titel och det är fina priser i potten. Segraren i 1,30-mästerskapet vinner 30 000 kronor medan vinnarna i 1,20-mästerskapet och 1,10-mästerskapet belönas med 20 000 kronor respektive 10 000 kronor. Banorna byggs liksom ifjol av den internationella banbyggaren Peter Lundström, som bland annat också bygger på Sweden International Horse Show och Gothenburg Horse Show.

Granngårdens Riksmästerskap sänds av Equisport och resultatlistor finns i Equipe. Regler för storhästklasserna finns HÄR medan reglerna för ponnyklasserna återfinns HÄR.